Morgan Stanley, petrolün yükseleceği görüşünde kararlı

Morgan Stanley, petrolün yükseleceği görüşünde kararlı

OPEC+'nın üretimini artıracak olması ve Omicron varyantının talebi azaltacağı endişelerine rağmen Morgan Stanley, petrol fiyatlarında yükseliş beklentisini değiştirmedi. 

A+A-

Morgan Stanley, OPEC+'nın üretimini planlandığı gibi Şubat ayında da 400 bin varil/gün artırmaya devam edecek olmasına, Omicron varyantının talebi azaltacağı endişelerine rağmen petrol fiyatlarında yükseliş beklentisini değiştirmedi. 

Cari trendlerin, 2022 yılının ikinci yarısında petrol piyasasında düşük stokların, düşük atıl kapasitenin ve düşük yatırımın bir arada olduğu bir durumun yaşanacağına işaret ettiğini savunan Morgan Stanley, "Bu tahminimize yönelik riskler var, ancak biz Brent petrolü için üçüncü çeyrek tahminimizi 90 dolar/varil olarak tekrarlıyoruz" dedi. 

Petrol üretiminde 2022'nin ilk yarısında aylık 250 bin varil/gün bir artışı olmasını beklediklerini ifade eden Morgan Stanley, yılın ikinci yarısında ise üretimin yatay seyir izlemesini ve piyasada üç haneli arz açığı görülmesini beklediklerini de vurguladı.

İlgili Haberler