Morgan Stanley: Şubat'takinden daha büyük bir düzeltme geliyor

Morgan Stanley: Şubat'takinden daha büyük bir düzeltme geliyor

Morgan Stanley analistleri, piyasalara Şubat ayındakinden daha büyük bir düzeltme gelmesini bekliyor.

A+A-

Morgan Stanley'e göre, bu bilanço sezonunda piyasa liderlerinin analist beklentilerinin gerisinde kalması, hisse rallisinde sona gelinmiş olabileceğine dair endişe verici bir işaret. 
S&P 500 içerisindeki şirketlerin yüzde 85'inden daha fazlası analist tahminlerinin üzerinde kar açıklamış olsa da, konjonktür yönlü şirketler, beklentilerin gerisinde kalıyor. 

Bir yandan, yılın en büyük kazananları da güvenilir kazançlar sergilemiyor. Netflix ve Facebook gibi büyük şirketlerden gelen olumsuz kar açıklamaları ise momentum işlemlerini olumsuz etkiliyor. 
Morgan Stanley analistlerine göre, zirveye ulaşan büyüme oranları ve süresi uzatılan pozisyonlarla birlikte hisselerin Temmuz ayındaki rallisine yönelik riskler artıyor. Analistler, Perşembe günü başlayan üç günlük düşüşün daha da kötüleşeceğini söylüyor. 
Mike Wilson yönetimindeki analistler tarafından Pazartesi günü hazırlanan notta, "Satışlar yeni başladı ve bu düzeltme, Şubat'taki gördüğümüz düzeltmeden bu yana en büyüğü olacak" ifadesi kullanıldı. 


Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.