Morgan Stanley, yatırım fonlarına Bitcoin izni verdi

Morgan Stanley, yatırım fonlarına Bitcoin izni verdi

Morgan Stanley'in kontrolü altında olan bazı yatırım fonlarına dolaylı Bitcoin yatırımları için izin verdiği bildirildi.

A+A-

Morgan Stanley'in kontrolü altında olan bazı yatırım fonlarına dolaylı Bitcoin yatırımları için izin verdiği bildirildi. Şirketin regülatör kuruluşa gönderdiği belgelere göre bazı fonlara Bitcoin'de dolaylı pozisyon için yetki sağlandı. Morgan Stanley fonları açısından bu yetkinin ilk kez verilmesi dikkat çekti. Belgelere göre yetki tanımlanın fonlar varlıklarının %25'ine kadar Bitcoin'de dolaylı pozisyon alabilecekler. Fonların anılan pozisyonları açmış durumda olup olmadıkları konusunda ise bilgi verilmedi.

Öte yandan CEO James Gorman'ın hissedarlara gönderdiği bir mektuba göre Morgan Stanley, Federal Reserv tarafından kısıtlamalar kaldırıldığında hissedarlara ödediği temettüyü artırmayı planlıyor. Morgan Stanley, Aralık ayında Fede'in sektöre salgın sırasında askıya alınan hisse senedi geri alımlarına devam etmesine izin verme kararının ardından hisse geri satın alma planına devam edeceğini söyledi. Banka, bu yıl 10 milyar dolara kadar hisse senedi satın almayı planlıyor.