Morgan Stanley;Türkiye hisselerine uzun vadeli yatırım zor

Morgan Stanley;Türkiye hisselerine uzun vadeli yatırım zor

Morgan Stanley, Türk hisse senetleri için "eşit-ağırlık" tavsiyesini devam ettiriyor

A+A-

Morgan Stanley, 2022 yılındaki güçlü performansın ardında, Türk hisse senetlerinin yıl başından bu yana çok yüksek derecede bir oynaklık ile değer kaybettiklerine işaret etti. 

Gelecekteki ekonomik politikalarını Mayıs ayında yapılması beklenen Cumhurbaşkanı ve parlamento seçimlerinden çıkacak farklı sonuçlar altında anlamlı şekilde farklılıklar göstermesinin büyük olasılık olduğunu vurgulayan Morgan Stanley, "Bu durum Türkiye'ye uzun vadeli yatırımı zorlu hale getiriyor. Bu noktada, yüksek oynaklık ile bir araya gelen ve bizim Türk hisse senetleri için EMEEA çerçevesinde "eşit-ağırlık" olan duruşumuzu destekleyen bir risk/getiri dengesi görüyoruz" dedi.

Morgan Stanley yayınladığı raporda, 2022 dördüncü çeyrekte rezervlerde sağlanan artış ve mevduat faizlerinde son dönemde görülen yükselişin TCMB'ye Türk lirasını seçimlere kadar göreceli istikrarlı tutmak için alan verdiğini, ancak USDTRY için risklerin yukarı yönlü olduğunu da vurguladı. 

Morgan Stanley, "2023'ün ikinci yarısı için görünüm, düşük faiz ortamı tercihinin devam edip etmeyeceğine veya para politikasında konvansiyonel politikalara ciddi bir sıkılaştırmayla birlikte güvenilir bir geri dönüş yapılıp yapılmayacağını bağlı" değerlendirmesini de yaptı.