Morgan: Türkiye için yapıcı olmak zor

Morgan: Türkiye için yapıcı olmak zor

Morgan Stanley, Türkiye'de siyasi ve jeopolitik gelişmeler için yapıcı olmanın zor olduğunu söyledi.

A+A-

Morgan Stanley, Barış Süreci'nde ilerleme, dış politikada normalleşme ve başkanlık sistemi tartışmaları sona erene kadar Türkiye'nin siyasi ve jeopolitik durumu konusunda yapıcı olmanın kolay olmayacağını söyledi.

Bununla birlikte Morgan Stanley, cari işlemler açığında devam eden iyileşme ve enflasyonda düşüş sonrası faiz koridoru üst bandında da radikal bir indirim beklentilerinin arttığına dikkat çekti. Faiz koridoru üst bandından indirim hızının 3 faktörü bağlı olduğunu belirten Morgan Stanley, bu 3 faktörü yeni TCMB Başkanı'nın kim olacağı, USD/TKRY paritesinin performansı ve enflasyon görünümü olarak işaret etti.

Bu faktörlerin hali hazırda Nisan toplantısında faiz koridoru üst bandının 50 baz puan veya daha fazla indirilebileceğine
işaret ettiğini vurgulayan Morgan Stanley, ancak üst bantta 25 baz puan bir indirimin enflasyon görünümünün çok çabuk negatife dönebileceği dikkate alındığında daha az riskli olacağını vurguladı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.