Morgan'dan altın yatırımcısını üzecek tahmin

Morgan'dan altın yatırımcısını üzecek tahmin

Morgan Stanley, 2016 yılı için altın fiyat tahminini yüzde 8 yükseltti. Bu fiyat spot piyasada 1.230 doların hemen üstündeki ons altın fuyatının altında.

A+A-

Morgan Stanley, 2016 yılı için ortalama altın fiyat tahminini yüzde 8 yükselterek 1,173 dolara çıkardı. Ancak bu fiyat spot piyasada 1.230 doların hemen üstündeki fiyatın altında.

Aralarında Tom Price ve Joel Crane'in de bulunduğu Morgan Stanley analistleri, 15 Mart tarihli raporlarında, "Enflasyonun düşük kalması, düşen üretim maliyetleri, ABD'de pozitif ekonomik büyüme altın için aşağı yönlü faktörler," dedi ve "Bu faktörler, Çin'in ekonomik büyüme görünümüne ilişkin kaygılar ve belirsizlikler tarafından dengeleniyor" şeklinde görüş belitti.

Raporda, kısa vadeli aşağı yönlü faktörlerin ise, Çin'in sanayi faaliyetlerindeki iyileşme, Fed'in ABD işgücü piyasasını izlemesi, Almanya'da büyüme ve Fransa'daki toparlanmanın Avrupa'da parasal genişlemenin daraltılması ihtimalini güçlendirmesinin yer aldığı belirtildi. Morgan Stanley analistleri, negatif faiz politikalarının altın için yukarı yönlü bir faktör olduğu vurgulandı.

Spot altın fiyatı 2016 başından bu yana yüzde 16 artmış durumda.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.