Morgan'ın karı yarı yarıya düştü

Morgan'ın karı yarı yarıya düştü

ABD'nin en büyük uluslararası finansal hizmet şirketlerinden Morgan Stanley, bu yıl birinci çeyrek net karının yüzde 54 düştüğünü açıkladı

A+A-

ABD'nin en büyük uluslararası finansal hizmet şirketlerinden Morgan Stanley, bu yıl birinci çeyrek net karının yüzde 54 düştüğünü açıkladı. 

Morgan Stanley'den yapılan açıklamada, bu yılın ilk çeyreğindeki net karın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54 düşüş göstererek 1,1 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, 2015'in ilk üç ayında 2,4 milyar dolar kar açıklamıştı.Ayrıca, şirketin 2016'nın ilk çeyreğindeki geliri, geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 21 azalarak 7,8 milyar dolara düştü.

Geçen senenin ilk üç ayında Morgan Stanley'nin toplam geliri 9,9 milyar dolardı.Kurumun hisse başına karı da geçen yılın ilk çeyreğinde 1,18 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 0,55 dolara geriledi. Morgan Stanley'den yapılan açıklamada, 2016'nın ilk çeyreğinde piyasa koşullarının zor olduğu vurgulanarak, küresel belirsizliklerin yatırımcı faaliyetleri üzerinde baskı oluşturduğu ifade edildi.

Ayrıca, açıklamada, kar ve gelirlerdeki azalışın, enerji piyasasındaki olumsuz hava ve emtia gelirlerindeki düşüşü yansıttığı kaydedildi.Morgan Stanley'nin ilk çeyrek bilançosunun açıklanmasından sonra şirketin New York borsasında hisseleri yüzde 2,5 düşüş yaşadı. Geçen hafta, ABD'li yatırım bankalarından Bank of America, Wells Fargo, JP Morgan Chase ve Citigroup da ilk çeyrek net kar ve gelirlerinde düşüş olduğunu duyurmuştu.

Salı günü ise uluslararası yatırım ve finasal şirketi Goldman Sachs'in ilk çeyrek bilançosu duyurulacak. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.