Mueller'in raporu Trump'tan sonra Rusları da sevindirdi

Mueller'in raporu Trump'tan sonra Rusları da sevindirdi

Kremlin Sözcüsü Peskov, Mueller raporunun yeni bir bilgi içermediğini ve hala geçerli bir kanıt sunmadığını savundu

A+A-

Kremlin Sözcüsü Peskov, Mueller raporunun yeni bir bilgi içermediğini ve hala geçerli bir kanıt sunmadığını savundu

Rusya’nın, ABD’deki 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına yönelik 22 ay süren soruşturmayla ilgili 448 sayfalık raporun kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Moskova’dan ilk tepki geldi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, raporda Rusya’nın müdahalesiyle ilgili hiçbir kanıt bulunamadığı belirtildi.

Rusya Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Dmitry Peskov, telekonferans yoluyla basına yaptığı açıklamada, “Mueller raporunun Rusya ile ABD arasındaki halihazırda iyi olmayan ikili ilişkileri doğrudan etkilemesinden dolayı üzüntü duyuyoruz” derken, Mueller raporunun yeni bir bilgi içermediğini ve hala geçerli bir kanıt sunmadığını savundu.

Peskov ayrıca, “Biz de daha önce olduğu gibi, böyle suçlamaları kabul etmiyoruz" diye konuştu

Rusya Dışişleri Bakanlığı Kuzey Amerika Dairesi Başkanı Georgiy Borisenko da Rus basın kuruluşu Sputnik’e benzer bir açıklama yapmış ve "Raporda dikkat çekici bir şey yok. Rapor, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiğine dair çıkarımların bulunmadığını fiilen doğruluyor" demişti.

Özel yetkili savcı Robert Mueller’ın soruşturmasında Trump’ın seçim kampanyası ekibinin Rusya'yla bir komploya karıştığına ilişkin delil bulunamadı, Trump’ın adaleti engelleme suçunu işleyip işlemediği konusunda da bir sonuca varılamadı. (amerikaninsesi.com)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.