Nane: Havacılıkta birleşmeler ve devletleştirmeler kaçınılmaz

Nane: Havacılıkta birleşmeler ve devletleştirmeler kaçınılmaz

Mayıs sonunda uçuşlara yeniden başlamayı planlayan Pegasus Hava Yolları'nın CEO'su Mehmet Nane, havacılık sektöründe koronavirüs salgını sonrası yeni dönemde "birleşmelerin ve devletleştirmelerin kaçınılmaz olacağını" söyledi.

A+A-

Mayıs sonunda uçuşlara yeniden başlamayı planlayan Pegasus Hava Yolları'nın CEO'su Mehmet Nane, havacılık sektöründe koronavirüs  salgını sonrası yeni dönemde "birleşmelerin ve devletleştirmelerin  kaçınılmaz olacağını" söyledi.

Pegasus'un ise bu yönde herhangi bir  kararı olmadığını belirten Nane, bir sene içinde "uçuş ve yolcu  normallerine dönebileceklerini" kaydetti.

BBC Türkçe'den Efe Öç'ün sorularını yanıtlayan Mehmet Nane,  olumsuz öngörülerin aksine, 2019 yılı rakamlarına, 2021 yılı Mayıs  ayında ulaşılabileceğini söyledi.

Nane uçakların içinde alınacak önlemlere ilişkin de ayrıntılı  açıklamalar yaptı.

Yolcuların maske kullanmalarının zorunlu olacağını söyleyen Nane   siperlik, eldiven ve tulum gibi ek koruyucu önlemlerin ise yolcunun  inisiyatifinde olacağını kaydetti.

Mehmet Nane'ye göre uçak içinde orta koltuğun boş  bırakılmasınaysa, "hijyen zincirinin" sağlanması halinde gerek yok.

Nane, böyle bir durumun ise bilet fiyatlarına yansıyacağını söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.