Naturelgaz hisselerinin halka arz fiyatı açıklandı

Naturelgaz hisselerinin halka arz fiyatı açıklandı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Global Yatırım Holding iştiraki Naturelgaz halka arzına onay verdi, şirket hisse başına 8.50 liralık fiyattan halka açılacak.

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Global Yatırım Holding iştiraki Naturelgaz halka arzına onay verdi, şirket hisse başına 8.50 liralık fiyattan halka açılacak.

Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görecek enerji şirketlerine bir yenisi daha ekleniyor. Taşımalı doğal gaz pazarının lideri konumundaki Global Yatırım Holding iştiraki Naturelgaz’ın halka arz talebi, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay aldı. Naturelgaz, 2021 yılının ilk halka arz edilen enerji şirketi unvanını alacak. Naturelgaz hisseleri 8,50 TL fiyatla 25-26 Mart tarihlerinde talep toplanarak halka arz edilecek.

Naturelgaz, 13 endüstriyel dolum tesisi ve özellikle şehirlerarası yük taşımacılığı ve şehir içi yolcu taşıması yapan otobüs, kamyon gibi ağır vasıtalara hizmet veren 9 Oto CNG istasyonu ve bu altyapıyı destekleyen 56.650 adet CNG silindiri, 341 adet CNG tankeri, 22 araçlık çekici filosu ve 67 adet endüstriyel CNG kompresörüne sahip.

SOCAR LNG’Yİ BÜNYESİNE KATMIŞTI

Türkiye’deki en yüksek CNG dolum kapasiteli tesis ve Oto CNG istasyonu ağına sahip konumdaki Naturelgaz ayrıca, Socar Turkey LNG Satış AŞ’nin şirket bünyesine katılması sonrası 6 adet LNG kara tankeri, 44 adet LNG stok tankı ve 94 adet buharlaştırıcı ile müşterilerine LNG de tedarik etmeye başladı. Şirket böylece taşımalı doğal gaz sektöründeki ürün gamını tamamladı.

SAHRA ALTI AFRİKA ÜLKELERİNE GİDECEK

Naturelgaz, 2020 yılında 173,4 milyon metreküp doğal gaz dağıtımı gerçekleştirerek yüzde 25 pazar payıyla lider konumunda. Şirket, orta vadeli büyüme planları kapsamında, altyapısı gelişmemiş, ancak özellikle elektrik üretimi ve sanayi için taşımalı doğal gaz ihtiyacı bulunan Sahra Altı Afrika ülkelerine açılmayı öngörüyor.

ORGANİK BÜYÜMEYE YÖNELİK YATIRIMLARA KAYNAK 

Naturelgaz Genel Müdürü Hasan Tahsin Turan, halka arzın Naturelgaz’ın hedeflerine büyük katkı yapacağını söyledi. Turan’ın verdiği bilgilere göre halka arzdan elde edilecek gelirle Naturelgaz CNG, LNG ve Oto CNG tarafında kapasite artırmak için yeni stoklama ve taşıma ekipmanları alımlarını finanse edecek. Mevcut dolum tesisi altyapısını kuvvetlendirilirken, yeni tesisler açılacak, Oto CNG istasyon sayısı artacak ve Kuyu CNG operasyonları geliştirilecek.

HALKA ARZ GELİRİNİ YENİ SATIN ALMALARDA KULLANABİLİR 

Bu arada Naturelgaz yönetimi, yeni satın alma fırsatlarını da değerlendiriyor. Genel Müdürü Hasan Tahsin Turan, elde edilecek halka arz geliriyle ayrıca, inorganik büyüme fırsatlarını ve işletme giderlerini finanse etmeyi planladıklarını söyledi. Naturelgaz açıklamasında, halka arz fiyatının belirlenmesinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun ya da Borsa İstanbul AŞ’nin herhangi bir takdir yetkisi ya da onayı bulunmadığına dikkat çekildi. Yatırımcıların, yatırım kararlarını 19 Mart 2021 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda Naturelgaz Sanayi ve Ticaret AŞ, Vakıf Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Global Menkul Değerler AŞ’nin web sitelerinde yayımlanmış Şirket ve halka arzla bilgileri içeren İzahname ile Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu’nun incelenmesi suretiyle vermeleri gerektiği vurgulandı.