NBG, Finansbank konusunda net değil

NBG, Finansbank konusunda net değil

NBG, Finansbank aracılığı ile KAP gönderdiği açıklamada sermaye açığının giderilmesi konusunda henüz net bir kararlarının olmadığını bildirdi

A+A-

Yunanistan'ın en büyük bankası ve Finansbank'ın sahibi National Bank of Greece (NBG), potansiyel sermaye açığının karşılanması konusunda alternatiflerin değerlendirildiğini belirterek, bu alternatiflerden herhangi biri hakkında henüz nihai bir karar alınmadığını açıkladı.

NBG'nin açıklaması Finansbank aracılığıyla KAP'a yapıldı. NBG'de görevli bir kaynak dün Reuters'a yaptığı açıklamada, "Her bankanın yapması gerektiği gibi biz de olası sermaye gereksinimini hemen karşılamak için gerekli alternatifleri inceliyoruz" demişti.

Yunan basınında dün yer alan haberlerde NBG'nin Avrupa Birliği rekabet kurumuna göndereceği iş planı kapsamında Finansbank'taki yüzde 99 payının tamamını satmayı değerlendirdiğini belirtilmişti.

Tamamının satışı için yeni süreç

Öte yandan daha önce hisselerinin yüzde 40 için satış kararı alan Finansbank’ın sahibi Yunanlı NBG (National Bank of Greece), bu kez bankanın tamamı için yeni bir süreç başlattığı ileri sürüldü.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, bir süre önce açıklanan satış kararının hayata geçmesi için NBG, 9 Ekim tarihine kadar bağlayıcı olmayan teklifleri alacak.

Yunan basınında yer alan bilgilere göre bankanın satışıyla ilgilenen talipli sayısının artma beklentisi sürenin uzatılmasında
etkili oldu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.