'Nebati'yle Kavcıoğlu'nun arası açık'

'Nebati'yle Kavcıoğlu'nun arası açık'

Halk TV yazarı Barış Soydan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yle Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun arasının uzunca bir süredir açık olduğu iddiasını paylaştı.

A+A-

Halk TV yazarı Barış Soydan, Türkiye'de ekonomi yönetiminin zirvesinde soğukluk olduğu iddiasını köşesine taşıdı  .

Bu noktada ilk olarak eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın mevcut ekonomi politikalarını onaylamadığı için görevde bulunduğu süreçte kamuoyundan uzak durmayı seçtiğini hatırlattı. Bu süreçte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun öne çıktığını söyledi  . 

"Ama sonra Kavcıoğlu birdenbire ortadan kayboldu, konuşmaz oldu. Ben sessizliğini kur krizine yormuştum. Ankara’da başka bir gerekçenin konuşulduğunu duydum" diyen Soydan, bunu şöyle aktardı:

Kavcıoğlu'nun milletvekilliğinden beri araları açık"

"Denilene göre yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kavcıoğlu’nun kamuoyunun önüne çıkmasını istemiyormuş. Bazı kaynaklar, Kavcıoğlu’nun milletvekilliğinden beri (Bayburt milletvekilliği yapmıştı) aralarının açık olduğunu söylüyorlar.

Fakat Merkez Bankası başkanlarını bütünüyle sessize almak mümkün değil. Çünkü hiç değilse yılda dört kez enflasyon raporunu açıklamak için kamuoyunun karşısına geçiyorlar. Sırada bu ayın enflasyon raporu toplantısı var.

"Öncesinde kendisiyle bir araya gelmesini istiyor"

Kulislerde, Nebati’nin bu toplantı öncesinde kendisiyle bir araya gelinmesini istediği konuşuluyor. Verilecek mesajlara, yapılacak tahminlere müdahil olmak, ağız birliği sağlamak istiyor olabilir mi?"

İlgili Haberler