Nestle Türkiye yatırımlarını artıracak

Nestle Türkiye yatırımlarını artıracak

Son 8 yılda Türkiye‘ye 500 milyon TL yatırım yapan Nestlé Türkiye 2020’ye kadar 550 milyon TL daha yatırım yapmayı planlıyor

A+A-

Nestlé Türkiye CEO’su Félix Allemann, son 8 yılda Türkiye‘ye 500 milyon TL yatırım yaptıklarını, 2020’ye kadar 550 milyon TL daha yatırım yapmayı planladıklarını söyledi.

Allemann, şirketin 100 yılı aşkın süredir Türkiye gıda sektöründe faaliyet gösterdiğinin altını çizdi.Allemann, "Türkiye’deki en köklü şirketlerden biri olmaktan gurur duyuyoruz. İlk satış ofisimizi 1909 yılında Karaköy’de açtık, ilk fabrikamızı 1927 yılında Feriköy’de kurduk. Türk gıda sektöründe, ilk süt bazlı bebek maması, ilk fıstıklı çikolata DAMAK, ilk çözünebilir kahve NESCAFE, ve ilk çikolatalı toz içecek NESQUIK ile pek çok kategoride öncülük yaptık. Bugün, su , kahve , çikolata, toz içecekler, hazır içecekler, ev dışı tüketim, kahvaltılık gevrekler, mutfak ürünleri, dondurma, bebek beslenmesi, evcil hayvan beslenmesi ve medikal beslenme, olmak üzere 12 farklı kategoride 800 farklı ürünü tüketicilerimizle buluşturuyoruz.

Bursa’da Karacabey‘deki çoklu üretim tesisimiz ve Kestel’deki su tesisimiz ile 2 fabrikayla faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’de 3,800 kişiyi doğrudan ve yaklaşık 7,000’in üzerinde kişiyi de dolaylı istihdam ediyoruz. 80 milyonluk nüfusuyla Türkiye büyük bir potansiyele sahip ve Nestlé için stratejik öneme sahip. 2015 yılı bizim için çok iyi bir yıl oldu, yüzde 17 büyüme gerçekleştirdik. Türkiye, tüm Nestlé pazarları arasında en hızlı büyüyen pazarlardan biri, son 8 yılda her yıl ortalama yüzde 15 büyüyoruz. Son 8 yılda Türkiye‘ye 500 milyon TL yatırım yaptık, 2020’ye kadar 550 milyon TL daha yatırım yapmayı planlıyoruz." dedi 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.