Net Holding çuvalladı, açıklayamadı

Net Holding çuvalladı, açıklayamadı

Şans oyunları ihalesini 2 milyar 755 milyon dolara alan, parayı yatıramayıp ek süre kullanan Net Şans-Hitay OGG'den yapılan anlaşılmaz açıklama şaşırttı

A+A-

Şans oyunları ihalesini 2 milyar 755 milyon dolar +KDV ile kazanan Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu, Özelleştirme İdaresi tarafından verilen ek süreyi de kullanamadı. 

Net Holding bugün 19:16'da KAP'a gönderdiği açıklamada konu ile ilgili muğlak ifadeler kullandı

Uzmanlara göre eğer şirket tarafından KAP'a gönderilen açıklama anlaşıldığı gibiyse, özelleştirme takviminin son 1 yıldaki en cazip parçası şimdilik suya düşmüş olacak.

Şanş oyunlarının özelleştirilmesine ilişkin 14 Temmuz 2014'te yapılan ihaleyi 2 milyar 755 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Net Şans-Hitay OGG kazanmıştı. İhalede ortaya çıkan rakam o dönemde bazı uzmanlar tarafından yüksek bulunmuş ancak arkasında sektörün önemli şirketlerinden ABD'li Scientific Games'in bulunması nedeniyle rakamın stratejik olduğu yönünde değerlendirmeler de yapılmıştı

Bilyoner'in yüzde 50 ortağı Emin Hitay'ın yanı sıra, halka açık ve hisseleri borsada işlem gören Net Holding  ile ABD'li Scientific Games tarafından oluşturulan ortak girişim grubu, ihale sözleşmesine uygun şekilde ödemeyi yapamamış, ek süre talep etmesi üzerine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 10 Mart 2015'te ortak girişim grubuna "bir defaya mahsus" olmak üzere 15 Nisan'a kadar ek süre vermişti.

10 Mart'ta Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan açıklamada, "Net Piyango ve Şans Oyunları Ticaret A.Ş.’ne Lisans Sözleşmesi’nin imzalanması için 26.02.2015 tarihine kadar süre verilmiştir. Net Piyango ve Şans Oyunları Ticaret A.Ş.’nin ek süre talebine istinaden bu süre, bir defaya mahsus olmak üzere, 15.04.2015 tarihine kadar uzatılmıştır." denilmişti.

İdare tarafından tanınan ek süre yarın bitecek. Net Holding tarafından bugün 19:16'da Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen ve uzmanlar tarafından muğlak olarak değerlendirilse de ortak girişim grubunun yükümlülüklerini yerine getiremediği şeklinde kabul edilen açıklama ise şu şekilde:

"Bilindiği üzere, 10 Mart 2015 tarihinde kamuoyu ile paylaşılan özel durum açıklamamızda belirtildiği gibi, Şans Oyunlarının Lisans Verilmesi Suretiyle Özelleştirilmesi İhalesi kapsamında Lisans Sözleşmesini imzalamak üzere tarafımıza verilen sürenin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 15.04.2015 tarihine kadar uzatılması uygun görülmüştür. İlgili Lisans Sözleşmesi'nin 15.04.2015 tarihinde imzalanamayacağı anlaşılmaktadır. Sözleşmenin imzalanacağı yeni tarihin tarafımıza bildirilmesine istinaden yatırımcılarımızla ivedilikle paylaşılacağını kamuoyuna arz ederiz.

Konu ile ilgili süreç devam etmekte olup gelişmeler oldukça kamuya duyurulacaktır."

Açıklamaya değerlendiren uzmanlar, Net Holding'in açıklamasının " İlgili Lisans Sözleşmesi'nin 15.04.2015 tarihinde imzalanamayacağı anlaşılmaktadır." kısmının, gerekli yükümlülüklerin yerine getirilemediği şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Açıklamadaki "Sözleşmenin imzalanacağı yeni tarihin tarafımıza bildirilmesine istinaden yatırımcılarımızla ivedilikle paylaşılacağını kamuoyuna arz ederiz" kısmının ise Özelleştirme İdaresi'nin 10 Mart 2015'teki ek süre verilmesi ile ilgili açıklamasına göre zaten mümkün olmadığı belirtiliyor.

İhale şarnamesine göre en yüksek teklifi veren grubun yükümlülüklerini yerine getirmemesi/getirememesi durumunda en yüksek ikinci teklifi veren 2. şirkete idare tarafından teklif götürülebilecek. 

Uzmanlar en yüksek teklifi veren ilk gruba oranla alanda tecrübesi daha az olan ikinci grubun ihaledeki teklifini yenilemesinin özellikle döviz kurlarında ihaleden sonraki artış da dikkate alındığında zayıf bir ihtimal olduğunu, ihalenin yenilenmesinin daha güçlü bir ihtimal olduğunu belirtiyor.

KAP'a yapılan açıklama ile ortaya çıkan yeni durumun. bir süredir bu beklenti ile hareket eden Net Holding hisselerinde negatif baskı yaratması da ihtimal dahilinde

NET HOLDİNG'TEN EK AÇIKLAMA

NET HOLDİNG HİSSE DETAY SAYFASI

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.