Netanyahu ile Erdoğan'ın Twitter savaşı sertleşiyor

Netanyahu ile Erdoğan'ın Twitter savaşı sertleşiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu arasında Twitter'da karşılıklı mesajlarla başlayan düello devam ediyor

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'dan kendisi için "Erdoğan öldürmeyi çok iyi bilir" diyen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Twitter hesabından yanıt verdi. Erdoğan "Netanyahu'nun ellerinde Filistinlilerin kanı var, suçlarını Türkiye'ye saldırarak saklayamaz" yanıtını verdi.

ngiltere temaslarını sürdüren  Erdoğan, Twitter hesabından İngilizce olarak paylaştığı mesajda " Netanyahu, 60 yılı aşkındır Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını ihlal ederek savunmasız insanların topraklarını işgal eden bir apartheid (ırkçı) devletinin başbakanıdır. Netanyahu'nun ellerinde Filistinlilerin kanı var, suçlarını Türkiye'ye saldırarak saklayamaz." dedi.

'İNSANLIK DERSİ Mİ İSTİYORSUN? 10 EMRİ OKU'

Erdoğan mesajının devamında da "İnsanlık dersi mi istiyorsun? 10 emri oku." ifadelerini kullandı.

 

Netanyahu, dün Gazze sınırında İsrail'in 60'tan fazla eylemciyi öldürmesi, 3 bine yakın eylemciyi yaralamasına sert tepki gösteren Erdoğan'a yönelik bugün attığı Twitter'dan yazdığı mesajda "Erdoğan, Hamas'ın en büyük destekçilerinden biridir, dolayısıyla kendisi terör ve katliamdan şüphesiz çok iyi anlar. Kendisine tavsiyem, bize ahlak vaazı vermesin.'' ifadelerini kullanmıştı.

 

İSRAİL LİDERİNDEN İBRANİCE YANIT

Nitekim ardından Netanyahu, kendisine 'ellerinde Filistinli kanı olan Apartheid lideri' diyen Erdoğan'a Twitter'dan yanıt verdi. Ama bu kez İbranice yazdı:

''Kuzey Kıbrıs'ın işgalini devam ettirmek için binlerce asker gönderen ve Suriye'yi işgal eden zat, kendimizi Hamas'ın girişimlerinden koruduğumuzda bize vaaz veremez. Elinde Türkiye'deki, Suriye'deki sayısız Kürt kurbanın kanları olan zat, bize askeri etikle ilgili nutuk atacak son kişidir.''

 

ERDOĞAN: HAMAS BİR TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL

Ardından Erdoğan yeniden İngilizce olarak Twitter'dan Netanyahu'ya yanıt verdi. 

"Netanyahu'ya haıtrlatma' başlıklı mesajda Erdoğan "Hizbullah terör örgütü değil ve Filistinliler terörist değil. (Hamas) Filistin yurdunu işgalci bir güce karşı savunan bir direniş hareketi. Dünya onlara zulmedenlere karşı Filistinlilerle dayanışma içinde" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.