New York borsası düşüşle açıldı

New York borsası düşüşle açıldı

New York borsası, ABD tarım dışı istihdamın rekor seviyede gerilemesi üzerine güne düşüşle başladı.

A+A-

Mart ayında tarım dışı istihdamın beklentilerin çok üzerinde 701 bin kişi azalması ve işsizlik oranının yüzde 3.5'ten yüzde 4.4'e yükselmesinin ardından New York borsası güne satış ağırlıklı başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, 100 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,5 azalışla 21.285,93 puandan işlem gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 0,3 düşüşle 2.517,3 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,2 değer kaybıyla 7.477,27 puandan işlem görmeye başladı.

ABD işsizlik oranı 50 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 3.5'ten yüzde 4.4'e yükseldi. Bu, 2017'den beri en yüksek seviye oldu. İşsizlik oranının gelecek aylarda yüzde 10'un üzerine yükselmesi bekleniyor.

Ülkede restoranlardan imalatçılara birçok işletmenin virüsü çevrelemek için faaliyetlerini durdurmasıyla geçen iki haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı da yaklaşık 10 milyon artmıştı.

Hisse senetlerindeki düşüşün kısıtlı olmasında petrol fiyatlarındaki yükselişin etkili olduğu düşünülüyor. Petrol üreten ülkelerin üretimi kısmakta anlaşacakları haberi üzerine petrol fiyatları %10'un üzerinde arttı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.