New York borsası sert düşüşle açıldı

New York borsası sert düşüşle açıldı

New York borsası, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına ilişkin endişelerle güne düşüşle başladı.

A+A-

New York borsası, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına ilişkin endişelerle güne düşüşle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, 800 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 4 azalışla 21.227,38 puandan işlem gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 3,7 düşüşle 2.488,12 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 3,1 değer kaybıyla 7.459,5 puandan işlem görmeye başladı.

Borsadaki düşüşte, ABD Başkanı Donald Trump'ın, dün gerçekleşen basın toplantısında, Kovid-19 salgınına ilişkin yaptığı açıklamalar etkili oldu. 

Trump, Kovid-19 salgınına ilişkin, önümüzdeki 2 haftanın çok zor geçeceğini ve ABD vatandaşlarının zor günlere hazırlıklı olmasını istediğini ifade etmişti.

 Ayı piyasasına hızlı bir dönüş yapan S&P 500 ve Dow Jones, ilk çeyreği 2019’un sonuna göre yüzde 20 düşüşle tamamladı. Korona virüs pandemisi nedeniyle ticaretin durması, birçok fabrikanın geçici olarak kapanması, personel çıkarışları ve halkın evlere kapanması endekslerdeki tarihi düşüşün nedenleri oldu.

Öte yandan ABD'de salı günü açıklanan verilere göre, Conference Board Tüketici Güven Endeksi, martta 12,6 puan azalarak 120 seviyesine düştü ve Temmuz 2017'den bu yana kaydedilen en düşük seviyeye geriledi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.