New York borsasında alınabilecek en iyi 5 hisse

New York borsasında alınabilecek en iyi 5 hisse

Milyarder yatırımcı Paul Tudor Jones'e göre NYSE'de alınabilecek en iyi 5 hisse senedi

A+A-

Milyarder yatırımcı Paul Tudor Jones'e göre New York borsasında alınabilecek en iyi 5 hisse senedi hangileri. Jones, 1987'de piyasaları allak bullak eden ve Black Monday olarak bilinen çöküşü önceden tahmin etmesi ile biliniyor. 
İşte Jones'a göre New York borsasındaki en iyi 5 hisse senedi

5. Chevron Corporation (NYSE:CVX)

Chevron Corporation (NYSE:CVX) dünyanın en büyük petrol şirketlerinden biridir. Şirket 1879 yılında kurulmuştur ve merkezi San Ramon, Kaliforniya'dadır. Firma, mülklerin keşfinden ham petrolün çıkarılmasına ve ürünlerin pompada satılmasına kadar petrol üretim zincirinin her aşamasında yer almaktadır.

Insider Monkey'in araştırmasına göre, 2022'nin dördüncü çeyreğinden 943 hedge fonun 57'sinin şirkette hissesi bulunuyor. Chevron Corporation'ın 2023 yılının ilk çeyreğindeki en büyük yatırımcısı, 21 milyar dolarlık hissesiyle Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'i oldu.


4. CVS Health Corporation (NYSE:CVS)

CVS Health Corporation (NYSE:CVS), merkezi Woonsocket, Rhode Island'da bulunan bir sağlık hizmetleri satıcısı. Reçetesiz ve reçeteli ilaçlar satan bir eczaneler zinciri işletiyor. Eczane ürünlerinin yanı sıra, çeşitli farklı müşterilere sigorta ürünleri de sunuyor.

Insider Monkey'in 4Ç 2022 anketine katılan 943 hedge fonundan 70'i CVS Health Corporation (NYSE:CVS) hisselerini satın aldı. Firmanın en büyük hedge fonu yatırımcısı, 406 milyon dolar değerinde 5,4 milyon hisseye sahip olan John Overdeck ve David Siegel'in Two Sigma Advisors'ı.


3. Phillips 66 (NYSE:PSX)

Phillips 66 (NYSE:PSX) petrol taşımacılığı ve depolama ürünleri işleten bir petrol ve gaz firması. Phillips 66  aynı zamanda bir kimyasal üretim departmanına sahip ve petrol rafinerileri de işletmekte. 1875 yılında kurulan şirketin merkezi Houston Teksas'tadır.

Geçen yılın dördüncü çeyreği itibariyle Insider Monkey'in veri tabanında yer alan 943 hedge fondan 36'sı petrol ve kimya şirketine yatırım yapmıştı. Bu yılın ilk çeyreğinde Phillips 66'nın (NYSE:PSX) en büyük hissedarı, 113 milyon dolar değerinde 1,1 milyon hisseye sahip olan Jim Simons'ın Renaissance Technologies'i oldu.


2. Colgate-Palmolive Company (NYSE:CL)

Colgate-Palmolive Company (NYSE:CL), branşının en büyüklerinden biri.Merkezi New York'ta bulunan şirket diş macunu, diş fırçası, ter önleyiciler, deodorantlar ve benzerleri gibi çeşitli ürünleri üretip satıyor.

Insider Monkey'nin veri tabanında yer alan 943 hedge fondan 61'i Aralık 2022 itibarıyla Colgate-Palmolive hisselerine sahipti. Colgate-Palmolive Company'nin (NYSE:CL) en büyük hissedarı, 833 milyon dolarlık hissesiyle Jean-Marie Eveillard'ın First Eagle Investment Management'ı.


1. Horizon Therapeutics Public Limited Company (NASDAQ:HZNP)

Horizon Therapeutics Public Limited Company (NASDAQ:HZNP) bağışıklık sistemi bozuklukları ve enflamatuar hastalıklar için ilaçlar üretiyor ve satıyor.

Insider Monkey'in 943 hedge fonu kapsayan dördüncü çeyrek araştırması bu fonlardan 75'inin Horizon Therapeutics Public Limited Company (NASDAQ:HZNP) hisselerini satın aldığını ortaya koydu. Mart 2023 itibarıyla firmanın en büyük hissedarı 763 milyon dolarlık yatırımıyla Kurt Von Emster'in VenBio Select Advisor'ı.

Paul Tudor Jones kimdir?

Amerikalı  hedge fon yöneticisi, filantrop ve aktif bir etkinlik yatırımcısı olan Paul Tudor Jones, Tudor Investment Corporation adlı özel varlık yönetimi şirketinin kurucusu ve başkanıdır. 1980'de kurduğu Tudor Investment Corporation, küresel makro stratejiler kullanarak çeşitli varlık sınıflarında işlem yapmaktadır.

Jones, 1987'deki Black Monday çöküşünden önceki hafta bu büyük düşüşü tahmin ettiği için ünlüdür. Bu olay, onun yeteneklerini ve becerilerini yatırımcılar ve finans profesyonelleri arasında daha geniş ölçüde kabul görmesine yardımcı oldu.
 

İlgili Haberler