New York Borsası'nda yüzde 5'te fazla kayıp

New York Borsası'nda yüzde 5'te fazla kayıp

Wall Street 16 Mart'tan bu yana görülen en sert düşüşü yaşadı

A+A-

Fed'in önceki gün ortaya koyduğu tahminlerin ABD ekonomisinin  koronavirüs krizinden toparlanmasının uzun zaman alacağını ortaya  koymasını sindirmeye çalışan Wall Street, koronavirüs vakalarının arttığına işaret eden verilerle birlikte dün 16 Mart'tan bu yana görülen en sert  düşüşü yaşadı.

Wall Street'in önde gelen 3 endeksi de günü yüzde 5'ten fazla kayıpla tamamladılar. S&P 500'deki 11 sektörün tamamın yüzde 4-9 arasında değer  kaybetmeleri satışın genele yaygınlığını ortaya koydu. S&P 500'de sadece
1 hisse, Kroger Co., günü değer kazanarak tamamlarken, Nasdaq'ta da sadece Zoom Video güne yukarıda kapattı.

Dow Jones Sanayi Endeksi güne yüzde 6,90 kayıpla 25.128,82, S&P 500 Endeksi günü yüzde 5,89 düşüşle 3002,10 puandan ve Nasdaq Bileşik Endeksi günü yüzde 5,27 kayıpla 9492,73 puandan tamamladı.

Wall Street'teki bu sert düşüşü değerlendiren analistler, piyasanın  artık tepe noktasına çok yakın olduğu yönünde değerlendirmelerin  yapıldığı bir dönemde Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları ve ekonominin  yeniden açılması ile birlikte koronavirüs vakalarının arttığı haberlerinin  düzeltme için kullanıldığını ifade ediyorlar.
 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.