New York Metrosu Gazetesi'nden Erdoğan için ağır manşet

New York Metrosu Gazetesi'nden Erdoğan için ağır manşet

New York metrosunda dağıtılan gazetelerden olan ‘Metro’ ”Erdoğan Dışarı” manşeti ile çıktı

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York temasları devam ederken ABD basınında hakkında olumlu ve olumsuz yazılar da çıkmaya devam ediyor. 

washingtonhatti adlı ABD'den yayın yapan internet sitesinde yer alan habere göre günlük 6 milyon kadar yolcuyu taşıyan New York metrosunda dağıtılan gazetelerden olan ‘Metro’ bugün ön, arka kapak ile iç sayfalarını Human Rights Foundations (İnsan Hakları Örgütleri) ilanlar vererek ”buraya hoş gelmedin” dedi. Gazete, Türkiye’nin bir zamanlar ‘umut veren bir demokrasi’ ülkesi iken şimdi apaçık bir diktatörlüğe evrildiğini yazarken, son yıl içindeki gelişmeleri şöyle özetledi:

195 medya kuruluşu kapatıldı

2099 okul ve üniversite kapatıldı

146674 memur atıldı

58889 hükümeti eleştiren kişi hapsedildi

300’ün üzerinde gazeteci hapsedildi

Başkanın gücü artırıldı

1-004.png

#ErdoğanDışarı İngilizcesiyle #ErdoganOut etiketi de öneren ön sayfada, ”diktatörler hiç bir demokratik ülkeye sokulmamalı ve onlar kesinlikle Amerika’ya hoşgeldin denmemeli” şeklinde bir yazı da göze çarpıyor.

Gün içinde ErdoğanDışarı etiketinin Ingilizcesi #ErdoganOut etiketinin Twitter’de sıklıkla kullanıldığı görüldü.

2-003.png

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.