NFT miras bırakılabilir mi?

NFT miras bırakılabilir mi?

Blockchain ağı üzerinde şifrelenmiş, bir eşi daha olmayan token anlamına gelen Non-Fungible Token (NFT)’lerin kripto paralardan sonra hangi tür varlık olarak sınıflandırılacağı ve hukuki statüsünü merak konusu oldu.

A+A-

Konunun uzmanları kripto paraların da hukuki statülerinin daha net olmadığı ama mal varlığı olarak kabul görüldüğünü, NFT’lerin de bu durumda olduğunu belirtti.

Bybit Türkiye Operasyon Müdürü Celil Öztürk, Bloomberg HT'de konu hakkında şunları söyledi: “NFT’lerin hukuki bir statüsü yok. Yani bir emtia, menkul kıymet gibi bir statüleri yok. Zaten ödeme amaçlı gerçekleştirilen varlıklar değiller. Kripto varlıklardan bu yönüyle ayrışan varlıklar. NFT’ler blok zincir üzerinde eşsiz dijital temsilleri oluşturulan kripto varlıklar. Kripto varlıklarda da herhangi bir hukuki statü yok ama geçtiğimiz zamanlarda kripto paralara haciz geldiğini gördük. Bu varlıklar aslında bir mal varlığıdır, miras bırakılabilir”

Bahçeşehir Üniversitesi Blockchainist Merkezi Direktörü Dr. Bora Erdamar ise konu hakkında şunları söyledi: Bunlar programlanabilir varlıklar. Alt sınırları var. Para ve menkul kıymet gibi de programlanabilir. NFT varlıkları eşi benzeri olmayan varlıklar anlamında, ikame edilemeyecek varlıklar olarak öne çıkıyor.

Etiketler : , ,