Nisanda en fazla kadın eteğinin fiyatı arttı

Nisanda en fazla kadın eteğinin fiyatı arttı

İTO, nisan ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ürünün yüzde 43,02 ile kadın eteği olduğunu açıkladı - Salatalık yüzde 39,52 gerilemeyle fiyatı en fazla azalış gösteren ürün olarak kayıtlara geçti.

A+A-

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından, Nisan 2017 döneminde İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan harcama kalemleri açıklandı.      
         
Geçen ay İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksinde yer alan 242 üründen 114'ünün perakende fiyatı artarken, 21 ürünün fiyatı düştü, 107 ürünün fiyatı ise değişmedi.      

         
Giyim harcamaları kadın giyimi grubunda yer alan etek, nisan ayı itibariyle yüzde 43,02 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Fiyatlarında artış yaşanan diğer ürünler aynı gruptan yüzde 33,97 ile elbise, gıda harcamaları grubundan yüzde 31,11 ile domates ve yüzde 25,03 ile de muz oldu.      
               
Salatalık yüzde 39,52 ucuzladı      
Söz konusu dönemde salatalık yüzde 39,52 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalış gösteren ürün oldu.      
         
Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler yüzde 34,94 ile taze fasulye, yüzde 34,08 ile bezelye ve yüzde 33,73 ile kabak şeklinde sıralandı.    


Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.