NYT: Trump son 15 yılın 10'unda hiç vergi ödememiş

NYT: Trump son 15 yılın 10'unda hiç vergi ödememiş

ABD Başkanı Trump vergi beyannamesinde kazandığından çok daha fazla para kaybettiğini bildirdiği için, son 15 yılın 10  yılında hiç gelir vergisi ödemediğini belirtti.

A+A-

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın son 20 yıldan  uzun süreyi kapsayan vergi beyannamelerine dayandırdığı haberinde, Trump'ın seçimi kazandığı 2016 yılında sadece 750 dolar vergi  ödediğini yazdı.

BBC Türkçe'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Trump ve  şirketlerinin son 20 yıldaki vergi beyannamelerini ele geçirdiğini  söyleyen gazete ayrıca, Trump'ın Beyaz Saray'daki ilk yılında da  sadece 750 dolar vergi ödediğini ve vergi beyannamesinde kazandığından  çok daha fazla para kaybettiğini bildirdiği için, son 15 yılın 10  yılında hiç gelir vergisi ödemediğini belirtti.

Gazete bunun, "büyük ölçüde" şirketlerin zarar ettiklerini  bildirmelerinden kaynaklandığını söyledi. Trump ise haberi yalanladı ve "tamamen sahte haber" dedi. Trump, haberin yayımlanmasından sonra gazetecilere yaptığı  açıklamada "Aslında ödedim ve vergi beyannamelerim hazırlandır  hazırlanmaz göreceksiniz" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.