O borsacılar yeniden yargılanacak

O borsacılar yeniden yargılanacak

Mahkemenin, aralarında CHP eski milletvekili Soysal'ın da bulunduğu kişiler hakkında borsada manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle aldığı kararır Yargıtay bozdu

A+A-

Mahkemenin, aralarında CHP eski milletvekili Soysal'ın da bulunduğu kişiler hakkında borsada manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle aldığı kararır Yargıtay bozdu

Yargıtay, Viking Kağıt ve Selüloz hisselerinde gerçekleştirilen işlemlerle ilgili yapılan yargılamada sanıkların lehine verilen beraat kararı bozarak dosyayı mahkemeye iade etti. Mahkemenin lehte verdiği kararın bozulması borsa çevrelerinde şok etkisi yarattı. 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gelen dosya yeniden bilirkişiye gönderildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce, “borsada manipülasyon yapıldığı” iddiaları üzerine, İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya'da başlatılan operasyonda içlerinde çok sayıda yasaklı spekülatör, borsa çalışanı ve şirket yöneticisinin bulunduğu isimler, "Manipülasyon yapmak için çete oluşturmak" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da 2010 yılında Viking Kağıt ve Selüloz hisse senedinde 2-23 Ocak 2008 döneminde gerçekleşen işlemlerin incelenmesi sonucunda tanımlanan suçun unsurlarını içeren fiilleri nedeniyle, Murat Aksoy, Hüseyin Uğur Aksoy, Bekir Sani Karayal, Akın Şapçı, Çetin Soysal, Serhat Serdar Üstün, Levent Ağan, Serkan Kamil Kıralıoğu, Engin Kıralıoğlu ve Angelo Moskov hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Açılan dava sonucunda yargılama sanıklar lehine sonuçlanmış ve karar SPK tarafından Yargıtay’a taşınmıştı. Dosyanın Yargıtay’dan dönmesi SPK’nın büyük başarısı olarak yorumlanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili olan Çetin Soysal’ın ismi de iade edilen dosya içerisinde yer alıyor.
Soysal’ın suç işlemek amacıyla kurulan çete kapsamına sokulan grup ile birlikte hareket ettiği ve borsada yapılan manipülatif hareketlerde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Polis tarafından yapılan 1.5 yıllık teknik takip sonucundan Soysal’ın da grup üyeleri ile yaptığı telefon görüşleri kayıt altına alınmıştı.

Konuşmalarda Soysal’ın grup ile birlikte hareket ettiğini belirten tapeler de yer alıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.