Obama ile ikili görüşme yok

Obama ile ikili görüşme yok

Davutoğlu ABD ziyaretinde Ruhani ve Merkel'le görüşecek; BM Genel Kurulu'na hitap edecek; Obama ile ikili görüşme şu anda öngörülmüyor

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 24 Eylül'de başlayacak ve bir hafta sürecek ABD'nin New York kenti ziyaretinde, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yanısıra çok sayıda devlet ve hükümet başkanı ile görüşmesi planlanırken, ABD Başkanı Barack Obama ile başbaşa görüşme şu anda öngörülmüyor.

Başbakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Davutoğlu 24 Eylül Perşembe günü akşam saatlerinde başlayacağı New York gezisinde, 26 Eylül Cumartesi günü Merkel, 27 Eylül Pazar günü de Ruhani ile biraraya gelecek.

Davutoğlu'nun New York'ta başbaşa görüşeceği liderler arasında Ürdün Kralı, KKTC Cumhurbaşkanı, Belçika, Gürcistan, İsveç ve Tunus başbakanları da bulunuyor.

Kaynaklar, Davutoğlu ve Obama'nın Geleneksel Onur Resepsiyonu, Terörle Mücadele Zirvesi Liderler Oturumu ve BM Genel Sekreteri Ban'ın vereceği yemeğe diğer liderlerle beraber katılacaklarını ancak başbaşa görüşmenin şu anda öngörülmediğini bildirdiler.

Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda 30 Eylül tarihinde konuşacak.

Başbakanlık kaynakları Davutoğlu'nun bu konuşmasında, terörle mücadele, Suriye ve Filistin konularına değineceğini, özellikle İsrail'in Mescid-i Aksa'da planlı olarak uyguladığını öne sürdüğü politikaları eleştireceğini dile getirdiler.

Davutoğlu'nun BM'de katılacağı toplantılar arasında Barışı Koruma Operasyonu Zirvesi de var. Obama'nın başkanlık edeceği bu toplantı dışında, Terörle Mücadele Liderler Oturumu'nda da konuşacak olan Davutoğlu'nun İD ve PKK ile mücadele konusunda destek isteyeceği belirtildi.

Başbakanlık kaynakları, Davutoğlu'nun 30 Eylül günü katılacağı BM Göç ve Sürdürülebilir Kalkınma konulu toplantıda, Suriyeli mülteci temsilcileriyle yaptığı görüşmeden notlar aktaracağını, Türkiye'deki mültecilerden bir kısmının batı tarafından kabul edilmesi ve Türkiye'nin mültecilere yaptığı ve 7 milyar doları aşan masrafın bir kısmının da üstlenilmesi çağrısında bulunacağını kaydettiler.

Davutoğlu'nun ABD ziyaretinde 29 Eylül Salı günü ABD'nin ünlü yatırımcı şirketlerinin CEO'larıyla biraraya geleceğini de belirten kaynaklar, aynı gün ABD ve Türk işadamlarının katılacağı bir Türk Yatırım Konferansı'nın da gerçekleşeceğini kaydetti. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.