Obama: Trump’a çok dikkat edin

Obama: Trump’a çok dikkat edin

Obama, Cumhuriyetçi Parti’li seçmenlerin yanısıra yetkililerin de Trump’ın kendileri temsil eden doğru kişi olup olduğuna karar vermeleri gerektiğini söyledi

A+A-

ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti’den aday olmasına kesin gözüyle bakılan işadamı Donald Trump’ın adaylığının seçmenler tarafından dikkatlice değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
ABD ekonomisine ilişkin Beyaz Saray’da açıklamada bulunan Obama, daha sonra gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Obama, Trump’ın, Cumhuriyetçi Parti'deki yarışta tek başına kalmasına yönelik düşüncelerinin sorulması üzerine, ABD başkanlığının ciddi bir iş olduğunu vurguladı. Trump’ın geçmişte yaptığı açıklamaları ciddiye almaları gerektiğini belirten Obama, şöyle dedi:
“Önemli zaman dilimi içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum ve bu ciddi bir iştir. Bu bir eğlence değil. Bu bir reality şov değil, bu ABD başkanlığı için bir yarış.”
Obama, sorumluluk isteyen bu önemli görevde her adayın titizlikle, dikkatlice incelenmesi gerektiğine vurgu yaptı.
ABD Başkanı ayrıca, Cumhuriyetçi Parti’li seçmenlerin yanısıra yetkililerin de Trump’ın kendileri temsil eden doğru kişi olduğuna karar vermeleri gerektiğini dile getirdi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.