Odeabank finansal sonuçlarını açıkladı

Odeabank finansal sonuçlarını açıkladı

Odeabank, iç ve dış piyasalarda pandemi kaynaklı yaşanan dalgalanmalara rağmen 2021’in üçüncü çeyreğinde de istikrarlı büyümeye devam etti.

A+A-

Odeabank, 2021’in üçüncü çeyreğinde de hız kesmeden büyümesini devam ettirdi. Odeabank, iç ve dış piyasalardaki belirsizliğe karşın Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sağlamayı sürdürürken aktiflerini 43.7 milyar TL’ye taşıdı ve 2021 yılının üçüncü çeyreğinde, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 103 milyon TL seviyesinde olan net kârını da yüzde 37 artırarak 141 milyon TL seviyesine yükseltti.

Odeabank’ın brüt kredileri 23.6 milyar TL, gayrinakdi kredileri ise 7.5 milyar TL hacme ulaştı. Böylece reel sektöre sağlanan kaynak 31 milyar TL oldu. Odeabank’ın mevduatları 30.4 milyar TL seviyesine yükselirken; sermaye yeterlilik oranı ise % 19.7 ile sektör ortalamasının üzerinde seyretmeye devam etti.

Müşterilere sunulan çeşitli yatırım fonları seçenekleri ile üçüncü çeyrek sonunda bankanın fon hacmi 3 milyar TL’ye ulaşırken, vadesiz mevduatın toplam müşteri mevduatı içindeki payı % 20.3 seviyesine yükseldi. Mevduat dışı yönetilen varlık rakamı ise 4 milyar TL seviyesine ulaştı.