Olaylı maçta kupayı Galatasaray kaldırdı

Olaylı maçta kupayı Galatasaray kaldırdı

57. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray, Akhisarspor'u 3-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

A+A-

57. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray, Akhisarspor'u 3-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray'ın golleri Sinan Gümüş, Feghouli ve Diagne'den gelirken, Akhisarspor'un golünü Elvis Manu kaydetti.

Akhisarspor, karşılaşmanın 57. dakikasında Elvis Manu'nun ayağından bulduğu golle finalde 1-0 öne geçti.

Galatasaray, VAR incelemesinin ardından 77. dakikada penaltı kazandı. Akhisarspor'da Miguel Lopes, yaptığı itirazlar sonucu art arda gördüğü iki sarı kartın ardından 78. dakikada kırmızı kart gördü. 79. dakikada Sinan Gümüş, penaltı atışını değerlendirerek skoru eşitledi: 1-1.

Penaltı golü sonrası kaleci Fatih Öztürk topla birlikte hakem Suat Arslanboğa'nın üstüne yürüdü. Akhisarspor kalecisiyle birlikte Güray'a sarı kart çıktı. Akhisarsporlu oyuncular hakemi alkışlarla protesto etti.

88. dakikada Sofiane Feghouli'nin Mariano'nun ortasında arka direkteki kafa vuruşunu Fatih Öztürk kurtardı. Feghouli dönen topu tamamlayarak Galatasaray'ı öne geçiren golü attı: 2-1.

90+3. dakikada Mbaye Diagne, kazanılan serbest vuruşta gelen ortaya iyi yükseldi ve maçın sonucunu belirleyen golü kaybetti.

Galatasaray, bu sonucun ardından 23. kez final oynadığı Türkiye Kupası'nda 18. kez mutlu sona ulaştı.

Akhisarspor'dan kupa protestosu

Akhisarspor-Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası finali sonrası Akhisarsporlu oyuncular hakem Suat Arslanboğa'nın yönetiminden dolayı ödül törenini protesto etti.

Akhisarsporlu oyuncular, 3-1 yenildikleri Galatasaray maçı sonrası kupa seremonisine çıkmadı. Akhisarsporlu oyuncular hakem Suat Arslanboğa'nın yönetimini protesto etti. Kaleci Fatih Öztürk ödül töreni için kurulan platforma çıkan tek oyuncu oldu. Maçın oyuncusu seçilen Akhisarspor file bekçisi, ödülünü aldıktan sonra kimsenin elini sıkmadan platformdan indi ve soyunma odasına gitti. Fatih Öztürk'ün daha sonra Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile de kısa bir diyaloğu oldu.

Akhisarsporlu oyuncular Galatasaray kupası kaydırdıktan sonra sahaya gelerek sarı kırmızılı oyuncularla tokalaştı ve onları alkışladı.

Hakeme tepki: Allah belasını versin

Galatasaray ile Akhisarspor'un Ziraat Türkiye Kupası finalinde maçın hakemi Suat Aslanboğa'nın kararları çok konuşuldu. Bu kararlarla ilgili maç sonu açıklamalarda bulunan Akhisarspor'un oyuncusu Güray Vural, "Yazıklar olsun Suat Arslanboğa'ya. Allah belasını versin." dedi.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray, 80. dakikada penaltıdan Sinan Gümüş, 88. dakikada Sofiane Feghouli ve 90. dakikada Mbaye Diagne’nin golü ile rakibi Akhisarspor’u 3-1 mağlup etti ve kupayı 18. kez müzesine götürdü. Hakem Suat Arslanboğa’nın kararları tartışma yaratırken, Sarı-Kırmızılılar Mbaye Diagne 65. dakikada penaltı atışından yararlanamadı. Akhisarspor’da Miguel Lopes ise 78. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Maçın ardından Akhisarsporlu futbolcu Güray Vural değerlendirmede bulundu. Vural, "Galatasaray'ı tebrik ederiz. Tepkimiz onlara değil. Hakemle ilgili konuşulacak çok şey var. Bizi kendisi sağ olsun ligden düşürdü. Bugün de kupayı Galatasaray'a armağan etti. 8-9 maçta bizim hiç galibiyetimiz yok. Galatasaray'ın yönettiği bütün maçlarda kazanan Galatasaray olmuştu. Yazık ya. Bize yazık. Onun yüzünden küme düştük. Süper Lig'in en iyi hakemi o mu? Allah belasını versin."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.