Ölü sayısı 41 yaralı sayısı 249

Ölü sayısı 41 yaralı sayısı 249

İstanbul Valiliği Atatürk Havalimanı'na saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısını 41 olarak açıkladı. Yaralı sayısı en az 239

A+A-

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısında 41 kişi hayatını kaybetti, en az 239 kişi yaralandı. İstanbul Valiliği, hayatını kaybedenlerden 28'inin Türk, 10'unun yabancı uyruklu ve üçünün çifte vatandaş olduğunu açıkladı. Hayatını kaybedenlerden 19'unun kimliği belirlendi ve ailelerine teslim edildi. Yaralanan 239 kişiden 109'u taburcu edildi, 130'unun hastanedeki tedavileri sürüyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın IŞİD bağlantılı olduğunu açıkladığı saldırıda üç canlı bomba kendini havaya uçururken, dört saldırganın daha eyleme katıldığı iddia edildi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde bir saldırganın polisten kaçtığı, vurulmasının ardından yerde bir süre yattıktan sonra kendini havaya uçurduğu görülüyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, saldırganlardan birinin kaleşnikof silahla yolcuları taradıktan sonra kendini havaya uçurduğunu söyledi.

X-RAY'dan geçemeyince kalaşnikofla taradı

Havaalanında bir güvenlik zaafiyetinin olmadığını söyleyen Başbakan Yıldırım, "Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde bu akşam peş peşe 3 ayrı patlama meydana geldi. 3 canlı bombanın saldırı düzenlediği öğrenildi. Önce bir teröristin x-ray cihazından geçmeye çalıştığı, fark edilince etrafı tarayıp kendisini patlattığı belirtiliyor. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

"Saldırı IŞİD'i işaret ediyor"

Başbakan Binali Yıldırım, terör saldırısıyla ilgili ilk belirtilerin radikal İslam terör örgütü IŞİD'i işaret ettiğini belirtirken, herhangi bir güvenlik açığı olmadığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tüm insanlığın terörle karşı ortak mücalede vermesi gerektiğini belirtirken, "Bu saldırının, herhangi bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dış hatlar terminalinde bir saldırganın yolcuları taradığını ve ardından kendini havaya uçurduğunu söyledi. Bozdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıda, ilk bilgilere göre 3 canlı bombanın kendisini patlattığını belirterek, "Teyide muhtaç ham bilgi. 3 tane teröristin olduğu ifade ediliyor. Ve şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, 31 civarında ölü var. Yaralı sayısı da 147 olarak bana geldi" dedi. Habertürk gazetesi ise yaralı sayısının 207 olduğunu iddia etti.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.