Öne çıkan şirket haberleri

Öne çıkan şirket haberleri

Akfen, hisselerinde geri alım yapıyor, Aselsan 4.7 milyon euroluk anlaşma imzaladı, Fenerbahçe 28 bin kombine kart sattı....

A+A-

• Ciner Grubu, dünyanın en büyük soda külü üreticisi OCI Wyoming’in yüzde 51’ine sahip olan OCI Resources LP şirketinin yüzde 75 hissesini satın aldı.*BloombergHT.
• Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatında ülke genelinde gerilemeye rağmen Doğu ve Güneydoğu'da başarı hikayesi yazılıyor. 6. Bölge teşviklerinin uygulandığı kentlerde hazır giyim ihracatı ortalama yüzde 41 arttı.*Dünya.
• AKFEN: Hisse geri alım programı kapsamında 20 Temmuz’da 7.74-7.75 TL fiyat aralığından 34 bin adet hisse alınmıştır.

• ASELS: Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. ile Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacı Denizde İkmal Tankeri Projesi kapsamında 4.7 mn Euro bedelli anlaşma yapılmıştır.
• CCOLA: Coca-Cola, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üretim yapma kararı aldı. Gelecek aydan itibaren üretime geçecek.*Milliyet.
• CEMAS: Bağlı ortaklığı Özışık İnşaat’ın %50 pay ile içinde bulunduğu iş ortaklığının DSİ tarafından yapılan Adatepe Sulaması 1. Kısım İnşaat işi ihalesini 244.6 mn TL bedelle alması kesinleşmiştir.
• EKGYO: İstanbul Başakşehir Kayabaşı 5.Etap ASKGP işi ihalesinde 407.6 mn TL ile en iyi şirket gelir payını veren iş ortaklığı ile 20 Temmuz’da sözleşme yapılmıştır.
• FENER: Ekşioğlu, 8 Temmuz'da satışa çıkan kombine kartlardan 28 bininin satıldığını aktardı. Sarı-lacivertli kulübün yöneticisi, 18 bin kombinenin taraftarları beklediğini belirterek, bugüne kadar satılan yeni sezon forma adedinin de 51 bine ulaştığını duyurdu.*Dünya.
• ODAS: Çanakkale bölgesinde kendi madenine yakın bir coğrafyada kömür tedarik ve satış merkezi oluşturmayı planlamaktadır. Bu strateji kapsamında iştiraki Yel Enerji maden ruhsatı satın alınmış ve devir işlemleri tamamlanmıştır. Söz konusu ruhsat alanı içerisindeki kömür rezervleri, Çan'daki ana rezerv gibi derinleşen tek ana büyük damardan oluşmamakta olup, zemine yakın farklı farklı münferit sığ çökeltilerden oluşmaktadır. Bu durum, Çan'daki ana kömür rezervimizin termik santralle beraber ana üretimine başlamasından önce, bu maden ruhsatı ile belirli ölçekli kömür madenciliğine ve satışına imkan verecektir. Maksimum 4 mn USD ile sınırlanan devir bedeli için 1 mn ton miktarında 1/15 dekapajla çıkartılabilecek asgari 3,200 kcal ispatlanmış kömür aranacaktır. Söz konusu standarttaki kömür miktarı ne kadar az olursa devir bedeli de o oranda düşecektir. 1 mn USD avans ödenmiş olup, anlaşma kriterlerinin gerçekleşmesi durumuna göre oluşabilecek bakiye 30.11.2017 tarihinden itibaren 2 senede ödenecektir. Ayrıca satıcının sahadan toplam 35 bin ton kömür çıkarma hakkı bulunmaktadır.
• VERUS: İştiraki Standard Enerji’nin Şırnak-Pervari Bölgesi M48 c2 no.lu paftada petrol arama ruhsatı almak amacıyla yaptığı başvuru süreci devam etmektedir.
• ZOREN: JCR, 356.2 mn TL nominal değerli tahvil ihracı için uzun vadeli uluslararası yabancı para notunu ve görünümünu 'BBB-'/Stabil olarak belirlemiştir.
 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.