Önlemlere rağmen Ruble kaybediyor

Önlemlere rağmen Ruble kaybediyor

Rusya'da hükümet piyasalardaki sarsıntının önüne geçmek için alınacak önlemleri belirledi. Bu arada Ruble yüzde 5'in üzerinde kayıpla güne başladı

A+A-

Rusya'da hükümet piyasalardaki sarsıntının önüne geçmek için alınacak önlemleri belirledi. Bu arada Ruble yüzde 5'in üzerinde kayıpla güne başladı

Rusya'da hükümet rublenin dolar ve euro karşısında değer kaybetmesiyle başlayan piyasalardaki sarsıntının önüne geçmek için alınacak önlemleri belirledi.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, hükümetin ekonomiden sorumlu bakanlarıyla yaptığı toplantıda, dolar ve euronun ruble karşısında yükselişini ve döviz kurunun istikrar kazanması için yapılması gerekenleri müzakere etti.

Döviz likiditesi artırılacak

Toplantının ardından açıklama yapan Ekonomi Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, alınacak tedbirlerin döviz likiditesinin artırılması ve iç piyasadaki arz ve talep arasındaki dengenin sağlanmasına yönelik olacağını kaydetti.

Ulyukayev, mevcut durumda bankacılık sektörünün desteklenmesinin önemli olduğunu belirterek, toplantıda bankaların taahhütlerini yerine getirmeleri için yasal değişiklik gerektiren bazı önlemlerin de masaya yatırıldığını ifade etti.

"Faiz artışında geç kalındı"

Toplantıda dövize sınırlama getirilmesinin gündeme gelmediği bilgisini paylaşan Ulyukayev, Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararında geç kaldığı eleştirisinde bulundu.

Ulyukayev, vatandaşa paralarını daha önce tuttukları birimde muhafaza etmeleri tavsiyesinde bulundu. Ulyukayev, Aralık başında yaptıkları ekonomik beklenti tahminlerinin revize edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya, "Buna şimdilik cevap veremem" yanıtını verdi.

Ruble yüzde 5'in üzerinde kayıpla güne başladı

Ruble, dolar karşısında değer kaybını bu sabah da devam ettirerek dolar karşısında yüzde 5'in üzerinde kayıpla güne başladı.

Güne dolar karşısında yüzde 5.8 kayıpla başlayan ruble daha sonra kayıplarını azaltırken, dolar/ruble kuru saat 0910 itibariyle yüzde 5.2 yükselişle 71 düzeyinde
bulunuyor.

Dolar/ruble kuru dün 80 seviyesinin üzerine çıkarak tarihi zirveyi görmüştü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.