Ons altın 1.600 doları aşacak

Ons altın 1.600 doları aşacak

BNP Paribas SA'ya göre altın, 1,600 doları aşacak.

A+A-

BNP Paribas SA'ya göre altın, Fed'in yavaşlayan ABD büyümesi ve Çin ile ticaret savaşının olumsuz etkisiyle mücadele etmek için dörtlü bir faiz indirimi serisine başlamasıyla ons başına 1,600 doları aşacak.

Bankanın emtia araştırma biriminin yöneticisi Harry Tchilinguirian, kaleme aldığı bir notta “Altın Fed'in bu ay ve Haziran 2020 arasında gideceği 25 baz puanlık 4 faiz indirimine yönelmesinden fayda sağlayacak. Her indirimde nominal faizlerin düşmesiyle birlikte reel faizler negatif bölgeye ilerleyecek ve orada kalacak. Bu da altın tutmanın cazibesini artıracak. ” dedi.

Altın, bu yıl, ABD – Çin ticaret savaşının küresel büyümeyi olumsuz etkilemesiyle artan güvenli varlık talebinden destek bularak yükseldi. Fed de dahil olmak üzere merkez bankalarının kötüleşen büyüme görünümüyle daha genişlemeci bir duruş benimsemesi altın talebini artırdı.

ABD'li politika yapıcılar on yıldan bu yana ilk kez Temmuz'da borçlanma maliyetlerinde indirime gitmişti ve 17 – 18 Eylül toplantısında yine faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Yatırımcılar ise böyle bir ortamda altın destekli exchange traded fonlardaki (ETF) altın miktarını artırıyor.

Ticaret savaşının büyük bir ihtimalle hızlı bir şekilde çözülmeyeceğini belirten Tchilinguirian, “Bu şartlarda altın güvenli varlık olarak geleneksel rolünü oynamaya devam ediyor ve ETF'lerdeki altın miktarı 2012'den bu yana en yüksek seviyesine yöneldi.” dedi.

BNP Paribas 2019 ve 2020 yılları için altında fiyat tahminini yükseltti. Buna göre kurum, altının 2019'da ortalama 1,400 dolar (Önceki tahminin 60 dolar üzerinde), 202'de ise 1,560 Dolarolmasını bekliyor. Bankaya göre Fed'in genişleme döngüsü altında fiyat ortalamasını 2020'nin ilk çeyreğinde 1,600 doların üzerine taşıyacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.