Ons altın 2021'de 2 bin doları geçecek

Ons altın 2021'de 2 bin doları geçecek

BNP Paribas'a göre, altın, yılın ikinci yarısında 2.000 dolar/ons seviyesinin üzerine çıkmak için yeterli ivme oluşturabilir.

A+A-

Altın fiyatları, yeni yıla ons başına 1.900 dolar'ın üzerine çıkmak için mücadele ederek giriyor. BNP Paribas'a göre, altın, yılın ikinci yarısında 2.000 dolar/ons seviyesinin üzerine çıkmak için yeterli ivme oluşturabilir.
BNP Paribas'ın emtia araştırma başkanı Harry Tchilinguirian yıl sonu tahmininde, altın fiyatlarının gelecek yılın ikinci çeyreğinde zirveye çıkacağını ve ons başına ortalama 2.010 dolar olmasını beklediğini söyledi. Analist, yıl için altın konusunda nispeten nötr ve ortalama 1.945 dolar/ons civarında bir fiyat tahmininde bulunuyor.

Banka, 2022'ye kadar altın fiyatlarının yılık ortalamasının 1.900 dolar/ons civarında olacağını öngörüyor.
Kitco News'e konuşan Tchilinguirian, küresel para politikaları ve mali teşvik önlemlerinin tahvil getirileri üzerindeki baskıyı sürdüreceği ve hatta getirileri daha da negatif bölgeye çekeceği için kısa vadede altın konusunda iyimser olduğunu söyledi.
Tchilinguirian, "Negatif reel getiri en azından önümüzdeki iki çeyrekte çok önemli olacak. Ancak bundan sonra durum biraz değişiyor çünkü insanların ekonomiye bakış açısı değişiyor" dedi.
Tchilinguirian, küresel ekonominin 2020'de COVID'den kaynaklanan yıkımdan toparlanabileceğine dair beklentilerin artmasıyla artan yatırımcı iyimserliği nedeniyle yılın ilk yarısında altının güvenli liman cazibesinin üçüncü çeyrekte azalmaya
başlayacağını söyledi.
Tchilinguirian, BNP ekonomistlerinin yılın ikinci yarısına kadar yaygın aşılama görmeyi beklediklerini söyledi.