OPEC petrol talep beklentilerini düşürdü

OPEC petrol talep beklentilerini düşürdü

OPEC 2016 yılı için tüketimin azalmasıyla beraber ham petrole talebin daha önce tahmin edilenden daha az olacağını söyledi.

A+A-

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) 2016 yılı için tüketimin azalmasıyla beraber ham petrole talebin daha önce tahmin edilenden daha az olacağını söyleyerek, bu durumun piyasadaki arz fazlasını daha da artıracağını belirtti.

OPEC tarafından yayınlanan aylık raporda, örgüt dünya petrol talebindeki artış beklentisini günlük 50,000 varil düşürdü ve bu beklentilerde daha fazla indirim yapılabileceğini söyledi.

OPEC ikinci kaynaklara dayandırdığı bilgide üretimin Mart ayında günlük 32.25 milyon varil ortalama tutturduğunu ve Şubat ayına göre günlük 15,000 arttığını belirtti.

Rapor 2016 yılında Mart ayı seviyelerinde üretime devam edilmesi durumunda günlük 790,000 arz fazlası olacağını söylerken, geçtiğimiz ayın raporu bu rakamı 760,000 olarak belirlemişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.