OPEC üretim kısıntısını derinleştirmeyi düşünüyor

OPEC üretim kısıntısını derinleştirmeyi düşünüyor

Suudi Arabistan ve diğer OPEC üyeleri, koronavirüs salgınının ABD ve Avrupa'da hızla yayılmaya devam etmesi ve Avrupa'da yeni karantina tedbirlerinin uygulamaya konması karşısında petrol arz kısıntısını derinleştirmeyi değerlendiriyorlar.

A+A-

OPEC üyesi ülkelerden yetkililer ve danışmanların WSJ'ye verdikleri bilgiye göre Suudi Arabistan ve diğer OPEC üyeleri, koronavirüs salgınının ABD ve Avrupa'da hızla yayılmaya devam etmesi ve Avrupa'da yeni karantina tedbirlerinin uygulamaya konması karşısında petrol arz kısıntısını derinleştirmeyi değerlendiriyorlar.

"Üretim kısıntısının derinleştirilmesi bir seçenek" ifadelerini kullanan bir yetkili, ABD'de geçtiğimiz hafta Batı Teksas petrolünün 1 Haziran'dan bu yana görülen en düşük seviyeye inmesinin bu seçeneğin tartışılmaya başlanmasına yol açtığını vurguladı.

OPEC'in üzerinde durduğu seçeneklerden biri de 1 Ocak'tan itibaren OPEC+ üretim kısıntısının günlük 7,7 milyon varilden 5,7 milyon varil/güne düşürülmesi kararının ertelenmesi. Burada Rusya'nın kararı belirleyici olacak.

Moskova, üretim kısıntısının azaltılmasının ertelenmesine şu ana kadar isteksiz yaklaşıyordu, ancak Rus petrol şirketleri ile yapılan danışmalar sonrasında üretim kısıntısının cari seviyede devam ettirilmesine kapı açılabilir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.