OPEC üretim kısıntısının süresini uzatabilir

OPEC üretim kısıntısının süresini uzatabilir

OPEC, üretim kısıntısını en azında Haziran'a kadar uzatmayı tartışıyor

A+A-

OPEC kaynaklarının verdikleri bilgiye göre üye ülkeler, cari üretim  kısıntısı anlaşmasını en azından Haziran ayına kadar uzatmak istiyorlar. Bunun yanı sıra üyeler, Çin'in talebinin koronavirüs salgınından  ciddi şekilde etkilenmesi halinde, üretim kısıntısının derinleştirilmesi  olasılığını da tartışıyorlar.

Petrol fiyatlarında son birkaç gündür görülen hızlı gerilemenin OPEC yetkililerini alarma geçirdiğini belirten kaynaklar, "Üretim  kısıntısının uzatılması güçlü bir olasılık ve üretim kısıntısının  derinleştirilmesi de olasılıklar arasında" ifadelerini kullandılar.

Moskova'ya yakın bir kaynak ise, Rusya'nın normal şartlarda Mart  sonunda üretim kısıntısını sona erdirme taraftarı olduğunu ancak  fiyatların düşmeye devam etmesi ve 60 dolar/varilin altında kalması  halinde üretim kısıntısına devam etmeyi destekleyeceğini vurguladı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.