Operasyon, Fuat Avni'nin dediği gibi

Operasyon, Fuat Avni'nin dediği gibi

Paralel yapı operasyonu başladı. Operasyon düzenlenen adresler arasında Zaman gazetesi ve Samanyolu TV de var. 13 ilde 32 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor

A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada, hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh Gönültaş, Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder bulunuyor. 

Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da belirlenen adreslere sabah erken saatlerde gitti. Soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma dosyasında aralarında emniyet görevlisi ve medya çalışanlarının da yer aldığı yaklaşık 32 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

'Suç ve delil uydurmak, Kumpas kurmak...'

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan aralarında emniyet görevlileri ve medya çalışanların da yer aldığı 30 kadar kişinin, 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda ''suç ve delil uydurdukları'', ''kumpas kurdukları'' iddia edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda, grubun önde gelen ismi Mehmet Doğan'ın arasında bulunduğu 11 kişi yakalanmış, tutuklanan Doğan 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti.

''Molla Muhammet'' adıyla bilinen emekli imam Mehmet Doğan'ın, Fethullah Gülen'in bazı fikirlerine karşı çıktığı iddia edilmişti.

Dumanlı: Lütfen gelin ve emanetinizi alın

Operasyonlar kapsamında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında da gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Zaman gazetesi önünde açıklama yapan Ekrem Dumanlı, Cuma günü Başsavcı'ya haklarında soruşturma olup olmadığını sorduklarını ancak "böyle bir şey yok" yanıtı aldıklarını söyledi. Dumanlı, kendisinin ifade için emniyete çağrıldığını belirterek, "Adaletten kaçan bir insan olsaydım burada olmazdım. ‘Kendisi gelsin’ demiş. Gözaltı ve arama kararı varsa ben niye geleyim? Sayın müdürüm! Lütfen gelin ve emanetinizi alın" dedi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında da gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Dizi yapımcısı da gözaltında

Samanyolu TV'de yayınlanan 'Sungurlar' dizisinin yapımcısı Salih Asan ile yönetmeni Engin Koç, Eskişehir'de gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Asan ve Koç, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. İfadeleri alınan Koç ve Asan, daha sonra polis tarafından İstanbul'a nakledildi.

Öte yandan, Zaman gazetesi ve Samanyolu TV önünde toplanan bir grup, operasyona tepki gösterdi. Gruptakiler "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.