Otokar, tank haberiyle uçtu

Otokar, tank haberiyle uçtu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Altay Tankı'nın üretimine yakında başlanacağını açıklaması sonrası Otokar hisseleri günü yüzde 10.59 değer kazancıyla tamamladı

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Altay Tankı'nın üretimine yakında başlanacağını açıklaması sonrası Otokar hisseleri günü yüzde 10.59 değer kazancıyla tamamladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'ndaki Aselsan Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezinin açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı yerli sanayinin önemine dikkat çekti ve ''Altay tankımızın üretimine yakında başlıyoruz'' dedi.

Erdoğan'ın öğleden sonra yaptığı bu konuşmanın ardından 89.40 liradan 95.35 liraya kadar yükseldi. Cuma günü 86.90 liradan kapanan hisse senedi seans sonuna doğru yeniden artan alımların etkisiyle günü 96.10 liradan tamamladı.

2012 yılında Otokar ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında kısaca Altay Projesi olarak bilinen Türk Ana Muharebe Tankı Tasarım ve Prototip Üretimi Ana Sözleşmesi imzalanmıştı. 78.5 aylık süreyi kapsayan sözöleşmenin tutarı ise 494 milyon dolar seviyesinde.

 

OTOKAR HİSSE DETAY SAYFASI

 


 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.