Otokar'dan Altay açıklaması

Otokar'dan Altay açıklaması

Otokar, Sabah Gazetesi'nde yer alan "dünyanın en prestijli ihalesinde Alman lEopard ile sona kaldı" haberi ile ilgili açıklama yaptı

A+A-

Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş, Altay Projesi hakkında basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yaptı. Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamada aşağıdaki bilgilere yer verildi:

Basın-yayın organlarında Şirketimiz tarafından yürütülmekte olan ve Altay Projesi hakkında çıkan "Tek rakibi Alman Leopard" başlıklı haber hakkında yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Umman Ordusunun modernizasyon ve geliştirme projeleri kapsamında Umman Milli Savunma Bakanlığı'nın açmış olduğu 77 adet ana muharebe tankı, 9 adet istihkam ve 8 adet kurtarıcı tipindeki uluslararası ihale yöntemi ile açılan tank tedarik ihalesine 15.08.2013 tarihinde Şirketimiz tarafından teklif iletilmiştir. İhale kapsamında ayrıca uzun süreli lojistik destek, eğitim ve altyapı hizmetleri yer almaktadır. İhalede karar sürecinin asgari 2 yıl sürmesi beklenmektedir. Haberde bahsi geçen kapasite ve maliyet bilgileri ise öngörülerimiz ile bağdaşmamaktadır.

Söz konusu teklif, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndan alınan olumlu görüşü takiben yapılmış olup, ihalede Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın nihai yaklaşımı çerçevesinde hareket edilecektir.

Bu açıklamada bahsi geçen işlemlere ilişkin olarak, Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 22.06.2010 tarih ve 2010/11 sayılı kararı ile verdiği yetkiye istinaden, Genel Müdürlük tarafından 15.08.2013 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında yukarıda bahsedilen içsel bilginin açıklanmasının ihale sonuçlanana kadar ertelenmesi kararı verilmiştir. Özel durum açıklaması erteleme kararı, gizlilik şartı taşıyan ihaleye ilişkin sürecin olumsuz yönde etkilenmemesi ve Şirketimizin yasal haklarının, rekabet gücü ve pazarlık gücünün korunması amaçlarıyla alınmıştır. Ancak konu hakkında basın-yayın organlarında çıkan haber nedeniyle erteleme sebebi ortadan kalktığı için işbu açıklama yapılmıştır. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.