OYAK, ABD'li MicroMedicine'le ortak oldu

OYAK, ABD'li MicroMedicine'le ortak oldu

OYAK, ABD'li MicroMedicine'in çoğunluk hissesine ortak oldu

A+A-

Türkiye'de ağır sanayiye dönük yatırımları olan OYAK grubu, dünyada yüksek teknoloji alanında yatırım yapma stratejisi doğrultusunda, Amerika'da faaliyet gösteren MicroMedicine,Inc şirketinin çoğunluk hisselerine yapacağı yatırımlar karşılığında ortak oldu.

Konu ile ilgili olarak Reuters'ın sorusunu yanıtlayan OYAK'tan bir yetkili, "Bu bir venture capital işlemi, yani, yeni bir keşfin ticarileştirilmesi için yatırım yapılması. Biz bu amaçla kurulmuş ve ortakları keşfi yapan bilim adamları ve Harvard Üniversitesi'nin hastanesi olan Massachusetts General hastanesi olan şirketin çoğunluk hissesini yapılacak yatırımları karşılamak taahhüdü karşılığında aldık" dedi.

Yetkili, "Bu işe girişmemizin nedeni ise dünyada yüksek teknoloji yatırımlarının gelişimini izleyerek OYAK'ın da bu alanda ilerlemesi ve söz sahibi olması stratejisini benimsememiz oldu. Bildiği gibi ağır sanayide Türkiye'nin ikinci büyük grubuyuz, yüksek teknoloji (high tech) alanında da ilerlememizin OYAK'ın ve Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

OYAK'ın Amerika'nın en büyük araştırma hastanesi ile ortak bir girişimde bulunmasının bu alanda ilerlemek açısından çok önemli bir başlangıç olacağını vurgulayarak şu anda bir ödeme yapılıp yapılmadığı sorusuna ise, "Bir ödeme yapılmadı, keşfin tıp dünyasına kazandırılması yani ticarileştirilmesi için yatırım yapılacak" diye yanıtladı.

Şirketten verilen bilgiye göre, MicroMedicine, tanı, tedavi ve klinik araştırmalar alanlarında uygulanmak üzere kan ayrıştırma teknolojileri geliştirme ve ticari kullanıma hazır hale getirme üzerinde faaliyet gösteren bir alan olarak tanımlanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının yardımlaşma ve emeklilik fonu olan OYAK'ın, Türkiye'nin en büyük demir çelik üreticisi Erdemir başta olmak üzere, çimento alanında Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde hissesi bulunuyor. Şirketin 2014 sonu konsolide sonuçlarına göre 45 milyar TL aktif toplamı bulunuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.