Oyak Yatırım, Enka İnşaat için hedef fiyatını yükseltti

Oyak Yatırım, Enka İnşaat için hedef fiyatını yükseltti

Oyak Yatırım, Enka İnşaat için hedef fiyatını 9,00 TL'den 10,50 TL'ye, tavsiyesini 'endekse paralel getiri'den 'endeks üstü getiri'ye yükseltti.

A+A-

Oyak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"ENKAI İnşaat segmentindeki güçlü karlılıkla, net kâr beklentilerin oldukça üstünde geldi Enka İnşaat 1Ç21'de 1,142mn TL net kâr (1Ç20: 700mn TL zarar) açıklayarak, piyasa beklentilerinin yaklaşık beş kat üzerine çıktı. Oldukça yüksek seviyede sapmanın ana nedeni, 1Ç21'de %38’lik FAVÖK marjı ile son üç yılın ortalaması olan %16'nın oldukça üzerinde gelen inşaat sektörünün güçlü kârlılığıdır. Ciro TL bazında %25 ve USD bazında %4 arttı 1Ç21'de USD bazında gelirler bir önceki yıla göre %4 artarak 486mn USD oldu. En büyük iş kolu olan inşaat gelirleri, bir önceki yıla göre %3 (+%22 ç/ç) artışla 376mn USD’ye yükselirken, gayrimenkul segmenti gelirleri yıllık %13 daralarak ve çeyreksel yatayda kalarak 73mn USD seviyesinde gerçekleşti. Ticaret segmentinin gelirleri ise yıllık %76 yıllık büyüme ile 51mn USD oldu, ancak %15'lik çeyreklik daralma gösterdi. Şirket’in birikmiş işleri Mar21 itibarıyla 3,319 USD ile çeyreklik %9 ve yıllık %28 büyüme gösterdi. İnşaat segmentinin karlılığı çok güçlü bir gelişme gösterdi.
1Ç21'de inşaat sektörünün ABD doları cinsinden FAVÖK marjı %38 olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın oldukça yüksek bazına göre dahi 7 puan artışla gösterdi. Geçen çeyrekte inşaat sektörünün FAVÖK marjı %7 seviyesindeydi. Ardışık şekilde gelen zayıf ve güçlü karlılığın ana nedeninin dönemsel tamamlanma oranı/maliyet geçişkenliği olduğunu düşünüyoruz. Öte yandan, bir miktar bozulmaya karşın, gayrimenkul segmentinin FAVÖK marjı bir önceki yıla göre 6 puan düşüşle %59 seviyesinde hala güçlü seyretmeye devam ediyor. Ticaret segmenti için FAVÖK marjı ise yıllık bazda 3 puan artışla %10'a yükseldi. Sonuç olarak, toplam USD bazlı FAVÖK marjı bir önceki yıla göre 5 puan artışla %38 oldu. TL bazında FAVÖK marjı ise %41 ile bir önceki yıla göre 7 puan yükseldi. Oldukça güçlü nakit pozisyonu korundu Enka'nın nakit pozisyonu, güçlü operasyonel figürler ve çevrim farkları sayesinde Mar21 itibarıyla bir önceki yıla göre %100 ve çeyreksel %35 artarak 26.2mr TL'ye ulaştı. Ayrıca bu dönemdeki tahsilat/tamamlama figürleri operasyonel nakit akışını destekledi. Geçtiğimiz çeyreklerde operasyonel görünüm zayıf olmasına rağmen, güçlü nakit ve Eurobond pozisyonları ile defansif bilanço yapısı Şirket hisselerini desteklemişti. 1Ç21 itibariyle, inşaat sektöründeki toparlanma sayesinde gelen operasyonel büyümenin yatırımcı iştahını artırabileceğini düşünüyoruz. Varsayımlarımızda, hedef fiyatımızda ve önerimizde yukarı yönlü revizyona gidiyoruz 1Ç21'de beklenenden oldukça yüksek sonuçların ardından 2021T FAVÖK tahminimizi %23 oranında yukarı yönlü revize etmemize bağlı olarak hedef fiyatımız 9.00TL/hisse'den 10.50TL/hisse şeklinde güncellenmiş oldu. Ayrıca, Şirket payları için önerimizi “Endekse Paralel Getiri”den “Endeks Üzeri Getiri”ye yükseltiyoruz."

Analizin tamamı için:

https://www.oyakyatirim.com.tr/Reports/DownloadFile?fileUrl=gunluk_bulten_20210512.pdf