Oyak Yatırım, Petkim için AL tavsiyesi verdi

Oyak Yatırım, Petkim için AL tavsiyesi verdi

Oyak Yatırım, Petkim için 7,00 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini sürdürdü.

A+A-

Oyak Yatırım, Petkim için 7,00 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini sürdürdü.  Oyak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Olumsuzluklar fiyatlandı, şimdi toparlanma zamanı 

Hisse fiyatı alım için uygun seviyelerde 

Petkim için 7.00 TL hedef fiyat ve %39 yükselme potansiyeli ile AL önerimizi sürdürüyoruz. Son bir yılda MSCI kimya endeksinin %45 altında performans gösteren ve küresel rakiplerine göre %40 iskontolu işlem gören hisselerin ucuz olduğunu düşünüyoruz. Küresel arz/talep dinamiklerindeki kısa vadeli karamsar görünümle birlikte kurlarda ve 
petrol fiyatlarındaki dalgalanmalara rağmen, STAR rafinerisi, rüzgar enerjisi santrali ve liman faaliyetlerinin petrokimyaya olan bağlılığı azaltacağına inanıyoruz. Ayrıca hisse ile ilgili olumsuz faktörlerin fiyatlandığını ve şu andaki hisse fiyatının alım için uygun olduğu görüşündeyiz.

Karlılık açısından en kötüsü geride kalmış görünüyor 

Petkim'in FAVÖK'ünde 2018 yılında planlı ve plansız bakım duruşları, oynak etilen-nafta fiyat farkları ve stok zararlarının etkisiyle %10'luk daralmanın ardından, 2019'da daha fazla üretim, daha yüksek ortalama dolar kuru ve STAR rafinesinden katkı sayesinde FAVÖK'de %26 artış bekliyoruz.

Yüksek kapasite kullanımı, dolar bazlı satışları ve kısa döviz pozisyonunun olmamasıyla iyi konumlanmış durumda 

Hızlı büyüyen yurtiçi pazardaki tek üretici olan Petkim sağlam piyasa pozisyonu sayesinde yüksek kapasite kullanım oranı ile çalışmaktadır. Petkim'in ortalama kapasite kullanım oranı son üç yılda ortalama %97 seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu seviyelerin 2019 ve 2020'de sürdürülebileceğini düşünüyoruz. Ayrıca, satışlarının tamamı 
dolar (maliyetlerin %86'sı) bazlı olması ve bilançosunda kısa döviz pozisyonu bulunmaması ile makroekonomik çalkantılara karşı korunaklı durumdadır. Yüksek döviz kurları şirketin karlılığını olumlu etkilerken, ayrıca ithalata karşı rekabet gücünü de artırmaktadır.

Nafta fiyatları Petkim açısından avantajlı seviyelerde 

Etan bazlı üretim yapan Ortadoğu'daki rakiplerine karşın nafta bazlı bir üretici olan Petkim, hampetrol ve doğalgaz fiyatları arasındaki farkın azaldığı bir ortamdan olumlu etkilenmektedir. Son dönemdeki petrol fiyatlarının düşüşünün ardından doğalgaz fiyatlarıyla arasındaki makas daralmıştır. Bunun sürdürülebilir olması halinde Petkim'in bu durumdan yarar sağlayacağını düşünüyoruz." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.