OYAK'tan British Steel açıklaması

OYAK'tan British Steel açıklaması

OYAK, British Steel için müzakerelerin sonlandırıldığını açıkladı

A+A-

OYAK iştiraklerinden Ataer Holding tarafından British Steel'de  yapılan incelemeler tamamlandığı, paydaşların yeterince destek  vermemesi nedeni ile beklenen ticari verimliliğin sağlanamayacağı  ortaya konarak müzakereler sonlandırıldı.

OYAK'tan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Türkiye'nin en büyük mesleki emeklilik fonu ve en büyük demir  çelik üreticisi olarak, ülkemizin stratejik hedeflerine katkı sunma  kararlılığı ile yerel ve küresel fırsatları değerlendirmeye devam  ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

Çinli grup daha yakın

Öte yandan Çinli Jingye Group, British Steel'i satın alma görüşmelerinin hala devam ettiğini açıkladı. Şirket, BBC'nin İngiliz çelik şirketini Jingye Group'un 90 milyon dolara satın alacağı haberlerinden sonra  açıklama yaptı.

Hebei merkezli şirketin sözcüsü ayrıca Jingye Group'un satın alma değerinin henüz netleşmediğini ve işlemlerin bu hafta daha fazla ayrıntının açıklanıp açıklanmayacağının net olmadığını belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.