Oyunlara 1.7 milyar dolar harcadık

Oyunlara 1.7 milyar dolar harcadık

Dünyada 120 milyar dolar pazar payı bulunan mobil oyunlar pandemi boyunca %30 daha fazla indirildi. Türkiye’deki oyun severlerin %75’i mobil, %22’si bilgisayar, %3’ü ise konsol oyunlarını tercih etti.

A+A-

Oyun sektörü bildiğiniz gibi son yıllarda en hızlı büyüyen sektörlerden birisi. Hatta pandemi ile birlikte bu büyüme daha da hız kazandı ve özellikle 2020 yılında inanılmaz sayılara ulaştı. Geçtiğimiz saatlerde de bu konuyla ilgili bir istatistik paylaşıldı.

App Annie ve IDC tarafından pandemi dönemi kapsamında gerçekleştirilen araştırmaya göre, dünya genelindeki kullanıcılar 2021 yılının ilk çeyreğinde 2019 yılının son çeyreğine kıyasla yüzde 30 daha fazla mobil oyun indirdi ve haftada 1 milyardan fazla oyun indirme hızına ulaşıldı. Tüketiciler, pandemi sürecinde mobil oyunların uygulama içi satın alma işlemlerine her zamankinden daha fazla harcama yaptı.

2021'in ilk çeyreğine biraz daha detaylı baktığımızda tüketicilerin salgın öncesindeki döneme göre yüzde 40 artışla mobil oyunlara haftada 1,7 milyar dolar harcadığını görebiliyoruz. Mobil oyunlar, 2021’de 204 milyar doları aşan oyun pazarında 120 milyar dolar ile diğer tüm oyun türlerinden yüzde 50 daha fazla gelir sağladı.

Digital Report Dergisi ve DORinsight Araştırma Şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’deki katılımcıların yüzde 75’i mobil, yüzde 22’si bilgisayar, yüzde 3’ü ise konsol oyunlarını tercih etti. Katılımcıların yüzde 23’ü mobil üzerinden en çok bulmaca oyunlarını oynadı. Mobilde en çok oynan diğer oyunlar ise yüzde 16 oranla strateji ve yüzde 15 oranla aksiyon oyunları.