Özür dileyen Beyaz'a soruşturma

Özür dileyen Beyaz'a soruşturma

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, ünlü sunucu Beyazıt Öztürk, Beyaz Show yapımcısı ve programda konuşan Ayşe Çelik hakkında soruşturma başlattı.

A+A-

 İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, ünlü sunucu Beyazıt Öztürk, Beyaz Show yapımcısı ve programda konuşan Ayşe Çelik hakkında soruşturma başlattı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "8 Ocak 2016 tarihinde Kanal D isimli televizyon kanalında yayımlanan Beyaz Show isimli programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığımızca 9 Ocak tarihinde soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Beyazzıt Öztürk, dün katıldığı bir programda, kendi şov programında yaşananlar için izleyiciden özür diledi.

“Programa telefonla katılan ve kendisini öğretmen olarak tanıtan Ayşe Çelik'in konuşmasına gelen tepkileri anlayışla karşılıyorum” diyen Beyaz, istemeden böyle bir olaya adının karışmasından dolayı büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Beyzaıt Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti:

"Üzgünüm ve şaşkınım. Benden beklenebilir mi böyle bir şey. Benim tavrım belli, vatana toprağa bayrağa olan bağlılığım belli." diyen Beyazıt Öztürk, konuşmasının devamında "O ilk cümleyi duyunca benim beynim durdu orada. Kendi iç sesimi dinlemekten konuşan kişiyi dinleyemedim. Öğretmenim deyince ben de Milli Eğitim Bakanlığı'mızdan bir öğretmen zannettim ama öyle olmadığı ortaya çıktı zaten."

Beyaz Show'da ne olmuştu?

8 Aralık Cuma gecesi yayımlanan programa telefonla bağlanan ve öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Öğrencilerini terk eden öğretmenlere seslenmek istiyorum. Bir daha oralara nasıl dönecekler. O tertemiz çocukların gözlerinin içine nasıl bakacaklar. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın."

Ayşe Çelik'in ifadeleri, stüdyoda bulunan bazı seyirciler tarafından da alkışlanmış, Beyazıt Öztürk de, "Elimizden geldiğince biz de duyurmaya gayret ediyoruz, emin olun. Daha fazlasını yapmaya gayret edeceğiz. Oradaki insanlara selam olsun" diye konuşmuştu.

»» CEM KÜÇÜK: AYDIN DOĞAN BEYAZ'I ÇEZALANDIRMALI

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.