Özyeğin, yuvasına geri döndü

Özyeğin, yuvasına geri döndü

Duayen bankacı Hüsnü Özyeğin, Finansbank’ın, Esentepe’deki mevcut genelmüdürlük binasını satın aldı

A+A-

Türk bankacılık sektöründe, sıfırdan kurduğu Finansbank’ın yüzde 46’sını, Yunan National Bank of Greece’e (NBG) 2.3 milyar Euro gibi rekor bir fiyata satması nedeniyle ‘duayen bankacı’ olarak anılan Hüsnü Özyeğin, eski yuvasına geri dönüyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, yılbaşında Levent’te satın aldığı ‘Kristal Kule’ye taşınmayı planlayan Finansbank’ın, Esentepe’deki mevcut genel müdürlük binasını, Fibabanka’nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak Hüsnü Özyeğin aldı.

Burgan Bank ile Fibabanka’nın katıldığı ihaleyi 65.2 milyon dolar bedel ödeyen Fibabanka kazandı. 2010'da Türkiye’den çıkma kararı alan Millennium Bank’ı satın alarak yeniden bankacılık sektörüne dönen Hüsnü Özyeğin’in, eski bankasının genel müdürlüğünü geri alması, ‘Duayen bankacı yuvasına geri döndü” şeklinde yorumlandı.

Özyeğin’in Finansbank’ın halen genel merkez olarak kullandığı binayı, 1998 yılında EsBank’tan 28 milyon dolara satın aldığı biliniyor. Finansbank’ı sattıktan sonra bile, yakın çevresine , “Bu bina bana çok uğurlu geldi, Finansbank’ın en hızlı büyüdüğü dönemleri burada yaşadık” dediği belirtilen Özyeğin’in, kendisine uğurlu geldiğini düşünen binayı satın aldığı için oldukça heyecanlı olduğu ve Fibabanka’nın genel müdürlüğünü buraya taşıyacağı öğrenildi.

Finansbank geçtiğimiz aylarda, Soyak Holding’in iştiraki Koru Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret tarafından inşa edilen 4. Levent’deki 40 katlı ‘Kristal Kule’yi KDV dahil 303 milyon Euro’ye satın almıştı. Finansbank’ın bu yıl sonuna kadar yeni binasına taşınması bekleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.