Pakistan Merkez Bankası faiz artırdı

Pakistan Merkez Bankası faiz artırdı

Asya'daki en agresif faiz artırımlarını yapan Pakistan Merkez Bankası, politika faizini 100 baz puan artırarak yüzde 9,75'e çıkardı.

A+A-

Pakistan Merkez Bankası art arda üçüncü toplantıda da faiz artırarak politika faizini yüzde 9,75’e çıkardı. Son aylardaki agresif faiz artırımlarından sonra Pakistan Merkez Bankası Asya’daki en şahin banka oldu.

Pakistan Merkez Bankası politika faizini son toplantıda 100 baz puan artırırken Bloomberg anketine katılan 46 ekonomistin medyan beklentisi faiz artırımı yapılacağı yönündeydi. Banka Eylül ayından bu yana üç toplantıda toplamnda 275 baz puan faiz artırımı gerçekleştirdi.

Pakistan aynı zamanda yüzde 11,5’lik enflasyonuyla Asya’da tükettici fiyatlarının en hızlı arttığı ülke konumunda bulunuyor.

Dünyada ise en agresif faiz artırımlarını gerçekleştiren banka 725 faiz artırımı ile Brezilya Merkez Bankası oldu.

Brezilya Merkez Bankası Selic, 150 baz puan artışla adlı para politikası faizini yüzde 9.25 seviyesine çıkardı ve Şubat ayında da aynı oranda artırım öngördü. Ekonomistlerin beklentisi gelecek yılın başında Brezilya'nın faizi yüzde 12 seviyesine çıkarması yönünde.