Pakistan'da üniversiteye saldırı

Pakistan'da üniversiteye saldırı

Pakistan'da silahlı bir grup üniversiteye saldırdı

A+A-

 Pakistan'da bir grup militan, ülkenin kuzeybatısındaki bir üniversiteye saldırırken, kampüsün içinden silah sesleriyle beraber iki patlamanın duyulduğu belirtiliyor.

Polis baş müfettiş yardımcısı General Said Wazir, saldırıda en az üç öğrencinin öldürüldüğünü söylerken, sözcülerden biri şu ana kadar sekiz cesedin bulunduğunu belirtti.

Ordu sözcülerinden biri Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, dört saldırganın güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü ve militanların üniversite içerisinde dar bir alana sıkıştırıldığını söyledi.

Wazir, öğrencilerin yüzde 70'inin kurtarıldığını söyledi.

Polis, saldırganların yoğun sisi kullanarak kendilerini gizlediklerini ve daha sonra sınıflardaki ve konaklama yerlerindeki öğrenci ve öğretmenlere ateş açtıklarını belirtti.

Wazir, "Bütün öğrenciler konaklama mekanlarından çıkarıldı fakat militanlar hâlâ üniversitenin bazı kısımlarında saklanıyorlar ve içeride olan öğrenci ve öğretmenler var" dedi.

Wazir saldırganların kaç kişi olduğunun henüz tam olarak bilinmediğini söyledi.

Pakistan ordusu yaptığı açıklamada üniversitenin etrafının çevrildiğini ve havadan da izlendiğini belirtti.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.