Panama Belgeleri İspanyol bakanı da istifa ettirdi

Panama Belgeleri İspanyol bakanı da istifa ettirdi

İspanya'nın vekaleten görevde bulunan Sanayi Bakanı Jose Manuel Soria, offshore anlaşmalarla bağlantısı olduğu iddiaları üzerine istifa etti

A+A-

İspanya'nın vekaleten görevde bulunan Sanayi Bakanı Jose Manuel Soria, Panama Belgeleri'nden isminin yer alması ve offshore anlaşmalarla bağlantısı olduğu iddiaları üzerine istifa ettiğini açıkladı.

Soria yanlış bir şey yapmadığını ve geçici hükümete gelebilecek herhangi bir zararın önüne geçmek için istifa ettiğini söyledi.

İstifa, İspanya'nın Aralık ayında kesin bir sonuç ortaya koymayan seçimlerin ardından Haziran ayında erken seçime gitme ihtimalinin ortaya çıktığı bir dönemde geldi.

Son anketler Soria'nin da üyesi olduğu Halkın Partisi'nin (PP) bazı bölgesel siyasetçilerin dahil olduğu rüşvet skandallarına rağmen seçmenlerin sol partilerin koalisyon oluşturmada yetersiz kalmalarından duydukları sıkıntı nedeniyle yükselişte olduğunu gösteriyor.

Panama Belgeleri'nin ortaya çıkmasının ardından iki İspanyol gazetesinde Soria'nın kardeşiyle beraber bir offshore şirket yönettiğine dair belgelerin ellerinde bulunduğunu söylemesinin ardından Soria bununla bir ilgisi olmadığını söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.