Panasonic ve Tesla'dan araç bataryaları için kritik iş birliği

Panasonic ve Tesla'dan araç bataryaları için kritik iş birliği

Panasonic, Tesla'nın Nevada Gigafactory'sindeki pil üretimini %10 artıracak.

A+A-

Japon şirket sözcüsü Salı günü yaptığı açıklamada, Panasonic'in Nevada'da Tesla ile ortaklaşa işletilen bir fabrikada elektrikli araç bataryası üretimini üç yıl içinde %10 oranında artırmayı planladığını söyledi.

Yorumlar, Pazartesi günü Nikkei Asia'da yayınlanan ve Panasonic Energy biriminin Gigafactory Nevada'da 15. üretim hattını kuracağını belirten bir raporun ardından geldi.

Panasonic Group sözcüsü, Panasonic Energy'nin Nevada fabrikasının üretim kapasitesini Mart 2026'ya kadar %10 artırma planını geçen hafta yapılan bir iş stratejisi toplantısında açıkladığını söyledi ve daha fazla yorum yapmayı reddetti. Tesla da yorum talebine yanıt vermedi.

Panasonic geçen ay yaptığı açıklamada 2030 yılına kadar Kuzey Amerika'da Tesla 4680 pil hücrelerinin üretimi için en az iki yeni fabrika inşa etmeyi planladığını söyledi. Bu hamleyle, Mart 2031'e kadar otomobil aküsü kapasitesini yılda 200 gigawatt saate, yani bu Mart sonundaki seviyesinin yaklaşık dört katına çıkarmayı hedefliyor.

Panasonic o tarihte üretim kapasitesini Kuzey Amerika'nın neresine ekleyeceğini açıklamamıştı.

Nikkei'nin haberine göre, Japon üreticinin bir yöneticisi Tesla'nın kısa süre önce Panasonic'e üretebildiği kadarını satın alacağını" söylediğini aktardı.

Panasonic, Japonya'daki Wakayama fabrikasında 4680 pilot üretim hattını işletirken, Tesla da Musk'ın daha ucuz ve cazip elektrikli otomobiller üretmenin anahtarı olarak lanse ettiği 4680 pil hücrelerini halihazırda üretiyor.

İlgili Haberler